a Dolog... (új kategória az online értékesítésben)

Az elmúlt napokban átnéztünk több olyan tényezőt is, amelyek külön-külön is okai lehetnek üzleti eredmények elmaradásának, de amelyek együttesen akár teljesen le is béníthatnak (és le is bénítanak) vállalkozásokat.

A mai nap megoldást mutatunk Önnek!

Egy olyan értékesítési kategóriát vezetünk be, amely képes kezelni mindezeket a körülményeket, és egészében vagy elemeivel alkalmas lehet arra, hogy Önt egy soha nem várt fejlődés útjára állítsa.

Egy olyan tanácsadó és értékesítési rendszert mutatunk Önnek, ami annyira új, hogy igazából még neve sincsen.

Legyen a neve az egyszerűség kedvéért egyelőre: A DOLOG

Két dologra érdemes figyelnie miközben a dolog tanácsot ad Önnek. Az első maga a tanács. A második az, hogy mit tehetne az üzletéért ha Ön is rendelkezne egy ilyen rendszerrel.

1.) Hagyja, hogy a rendszer kiszolgálja Önt!

Az elsődleges célunk a DOLOG megalkotásával az volt, hogy függetlenül vállalkozása méretétől és jellegétől segíthessünk előre lépni. Az elkövetkező percek egyik legfontosabb haszna azok az üzleti tanácsok lesznek, amelyek Önnek szólnak, amelyek a pillanatnyi helyzetéhez és lehetőségeihez igazodnak.

2.) Lássa meg, hogy mit tehetne egy hasonló elveken működő rendszer az Ön üzletéért!

Mi vagyunk az elsők, akik KKV körben ilyen rendszert alkalmaznak, és mivel egy forradalmi újdonságról beszélünk, arra kellene számítania, hogy csak hosszú-hosszú hónapok, vagy akár évek múlva válhatna ez a technológia Ön által is alkalmazhatóvá.

A mi esetünkben azonban ez másképp van. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a DOLGOT nem csak életre hívni voltunk képesek, de olyan formában készítettük el, hogy az belátható időn belül akár az Ön szolgálatába is állhasson!

Mit és hogyan tesz A DOLOG?

Egy részét annak amit a dolog tesz és képes tenni, a következő percekben átélheti. Ezekről nem is akarnék beszélni. Hagyja magát meglepni! Nézze meg és élje át személyesen!

Mindeközben azonban tudnia kell, hogy a nagyja annak az értéknek amit a DOLOG alkalmazása jelent egyrészt a felszín alatt van, másrészt időben eltolva, megfelelő adatbázis marketinggel összekapcsolva csak hetekkel vagy akár hónapokkal később válik érzékelhetővé.

A DOLOG új vágányokat állít:

a) figyelemért folytatott küzdelem szintjén,
b) a konkurenciaharcban,
c) a személyre szabott tömegkommunikáció szintjén,
d) a személyre szabott tanácsadás szintjén,
e) a személyre szabott értékesítés és ajánlattétel szintjén,
f) a meggyőzés, akadály-feloldás és kifogáskezelés szintjén,
g) új kategóriát teremt a CRM szintjén,
h) és lehetővé teszi az értékesítési folyamatok személyre szabását a hosszú távú adatbázis marketingtől, egészen a hatékony azonnali értékesítésig.

Hogy miként és hogyan képes a DOLOG ezeket a feladatokat elvégezni, továbbá hogy miként tudja ezt a technológiát Ön is hatékonyan a szolgálatába állítani a felszínről nézve nem látható!

Egy viszonylag szűk, kiváltságos csoport betekinthet a függönyök mögé...

Amennyiben Ön azok között lesz, akik megfelelnek a kiválasztási paramétereknek, részt vehet egy egész napos szemináriumon, ahol részletesen megmutatjuk Önnek mindazt, ami a felszínről nem látszik. Egy teljes napon át azokról a titkokról fogunk beszélni, amelyek ismerete nélkül A DOLOG csak egy utópia maradna az Ön számára is - és amely titkok "felfedezése" nélkül mi is csak álmodozhatnánk róla.

Ezen a szemináriumon megmutatjuk:

  • Milyen üzleti célokat és hogyan lehet megvalósítani a DOLOG segítségével (személyre szabott tanácsadás, azonnali értékesítés, piackutatás, tesztelés, személyre szabott ajánlattétel, személyre szabott értékesítési folyamatok stb.)
  • Pontosan hogyan működik a DOLOG (alkalmazott technológiák, szoftverek, adatbázis kezelés stb.)
  • Hogyan készíthető el a DOLOG a lehető legrövidebb idő alatt, a lehető legkisebb ráfordítások mellett. (előkészületek, tervezés, forgatókönyv, forgatás, vágás, összeillesztés, tezstelés)

Vigyázat, a DOLOG nem való mindenkinek!

Miközben a szemlélet amit a dolog képvisel, bárkinek forradalmasíthatja a vállalkozását, miközben a DOLOG egyes komponensei önállóan az ügyfeleink nagy többségének komoly eredményeket hozhatnak rövid időn belül, azt is ki kell mondanunk, hogy így, ebben a formában a DOLOG egyáltalán nem való mindenkinek, nem való minden vállalkozásnak!

Éppen ezért ez a szeminárium SEM lesz nyilvános.

Hogy ki vehet részt és ki nem, azt maga a DOLOG fogja eldönteni.

Mindazokkal akik átjutnak, akiket a DOLOG „átenged”, találkozunk ezen a forradalminak számító szemináriumon.

Remélem hogy a választottak között lesz!


 

érdekes

Nekem a Tamagocsi jutott eszembe erről

szerintem ez nem olyan jó mint ahogy be volt harangozva

Péntek, 2009. December 04. 20:32

Szuper!

Szuper!

Nekem tetszik! Hát ha még nem is fog akadni, nekünk is kell majd ez a szakértői rendszer! Régi vágyunk!

Nálam változatos helyeken akad el:
Többnyire a szöveges választási lehetőséget követő kattintás után lejátszik 2-3 másodpercet és ott vége.
Illetve Sándor hosszabb lélegzetű részeinél kb.: 2-3 perc után. De nem akad ám el igazán, hanem látszólag lefagy de a háttérben lefut és ha a végére ér az adott résznek, megint jön egy elágazás, kérdéslista.
Kattintok, Sándor elkezdi és ciklus eleje.

technika:
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; hu; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3
ADSL 4M, Invitel
Windows XP

Ha eláruljátok, hogy lehet képernyő videot készíteni rögzítem Nektek a tesztet.

Sok sikert!

Üdv

Péter

Szombat, 2009. December 05. 14:31

Akadozik

Sanyi, Balázs!

Sziasztok! Nálam jelenleg (2009.12.04. 20:54) akadozik a videó,
és egy-egy kattintás után nem játssza le teljesen.

Üdv, Csaba

Péntek, 2009. December 04. 21:05

Thing that make me go hm...

Még mindig itt tartok, mint amit a címben olvashatnak.

Isten igazából annyira rejtélyes volt a beharangozó, hogy nem is tudtam még nagyjából sem megsaccolni, hogy mit is fog fedni a DOLOG...

Kedves Névtelen, én nem jelenteném ki jelenleg ennyire egyértelműen, hogy ez nem is olyan nagy dobás, én azért adnék egy esélyt ennek a DOLOGnak.

Való igaz, elemeiben nem biztos, hogy olyan forradalmi, viszont így ötvözve a video és a checkboxos jellegű megoldás valóban képes személyesebbé tenni az értékesítést. Megfelelő kérdésekkel, valóban informatív válaszokkal, ill. esetleg megfelelő kiegészítő szolgáltatásokkal kínálva látok benne fantáziát. Vagyis ez így még nem kész, aki ezt a technológiát megveszi, ammak bizony még van munkája vele, nem is kevés, mire koncepciót épít köré, hogy igazán jó eszköz legyen a kezében.

Viszont ha jól emlékszem, Balázsék sem állították egy percig sem, hogy ez a csodafegyver, amit bárki alkalmazhat, mindenkihez dőlni fog a lé. Csak annyit, hogy jól testre szabható, és bizonyos folyamatok amellett, hogy egyéniek, mégis automatizálhatók.

Péntek, 2009. December 04. 21:23

Szerintem ez jó!

Ha meg tudják oldani, hogy technikailag zökkenőmentes legyen a rendszer, akkor szerintem ez nagyon tud működni. Iszonyú erős a késztetés az adatmegadásra.

Péntek, 2009. December 04. 21:23

Segítség

Elkezdtem hallgatni az előadást, de leakadt a lejátszás a regisztráció után dec 4.-én 21óra 20-kor. Lehet, hogy az én internetemben van a hiba, de most regisztrálja újra?
Ha már regisztrált vagyok nem léphetek be, regisztrált tagként? Szerettem volna meghallgatni. Segítséget kérek!

Péntek, 2009. December 04. 21:25
  

Kedves Anna,

A legtöbb hibát a mobil internet okozza (nem elsősorban a sebességével, hanem bizonyos adattovábbítási beállításaival). Ezen sajnos nem tudunk segíteni: Másik kapcsolattal érdemes lenne ismét megpróbálni. Mivel mi is számítottunk erre a jelenségre, amíg nem oldottuk meg ezt a problémát, egyelőre nem tiltjuk le az újra regisztrációt!

Üdvözlettel,
Csepregi Balázs

Szombat, 2009. December 05. 10:23
  

Egyébként amit eddig hallottam az anyagból, teljesen igaz és egyet kell értenem vele. Valóban nagyon sok munkát és technikai tudást követel az on-line jelenlét. Sőt állandó tanulást az új technikák megismerését, Ez pedig rengeteg idő! Minden újdonságra kíváncsi vagyok.

Péntek, 2009. December 04. 21:32
  

Kedves Sándor és Balázs,

sajnos megállt a videó a nézés közben, és azóta se kép se hang. Ha újraindítom az egészet az elejéről, akkor már ott elakad. Mitévő legyek? Megtisztelő válaszotok előre is köszönöm!

Barátsággal,

Papp Zoltán

Péntek, 2009. December 04. 21:44
  

Köszönöm a visszajelzést!

Ha mobilinternetet használsz, akkor kérlek próbáld meg másmilyennel, vagy legalább nagyobb adatsebességű időszakban / helyről (tudok olyan helyet, ahol ha a fejed fölé tartod a mobil stick-et, kétszeresére nő a sebessége. Ehhez persze USB hosszabbító kell).

Ami még segíthet, ha a gyorsabb sebesség kipróbálása előtt törlöd a cache-t (gyorsítótár (FF) v. ideiglenes internet fájlok (IE) a Shift + CTRL + Del billentyűparancsra megjelenő ablakban.

...dolgozunk rajta, hogy ennél egyszerűbb legyen...

Üdv,
Balázs

Szombat, 2009. December 05. 10:29

Kedves Sanyi és Balázs: Bravó!

Ami lenyűgöző bennetek, hogy amikor éppen eladtok, közben is tanítotok!
Tegnap óta tízpercenként néztem rá az e-mail fiókomra, miközben biztos voltam abban, hogy az utolsó pillanatig fogjátok feszíteni a húrt. Ami a "Dolgot" illeti: zseniális. Könnyedén és elegánsan lehet így értékesíteni.
Bár elárulom, hogy sejtettem, hogy erről lesz szó. Amikor Sanyi a személyes értékesítés hatékonyságáról, Balázs pedig a megszemélyesíthetőségről beszélt, akkor sejtettem. Éppen ezért vagyok lelkes! Félig a túloldalon vagyok...

Tisztelettel,
Fenyvesvölgyi Attila

Péntek, 2009. December 04. 21:57

megszakad

Úgy tűnik sokan küzdünk műszaki gondokkal. Háromszor újraindítottam, nem tudok a végéig elérni. Kár hogy nem lehet bizonyos helyről újrakezdeni, folytatni ezt a flash lejátszást. Szóval a 25 perc az nem jött be emiatt...
Nagyon kíváncsi vagyok, de nem tudom végignézni így, hogy ki tudja hányszor kell előlről kezdenem.

Arra szeretnék választ kapni, hogy az én internek kapcsolatommal van a hiba, vagy a ti rendszeretekkel?

Üdv, Laci

Péntek, 2009. December 04. 22:07
  

Milyen internet kapcsolatot használsz? Ha nem mobilnetet, akkor a gépedről tudnál írni pár szót? (böngésző, processzor, memória)?

Üdv,
Balázs

Szombat, 2009. December 05. 10:31
  

Akadozva bár, de sikerült végignézni a videót, bár a végére már nem sikerült érnem.
Az ötletet nagyon jónak találom, a lehetőséget látom benne a saját üzletemre vonatkozóan is. Sajnos a végére végképp megadta magát a videó. Kiváncsi lettem volna pedig, hogy az ár megadásával már szerződnék is-e, vagy lehetett volna még egy menekülési útvonal?:-))

Üdv. Éva

Péntek, 2009. December 04. 22:10

Nem újdonság

Kedves Sándor!

Ez nem olyan forradalmi újdonság, mint ahogyan be lett harangozva. Már több hónapja, vagy lehet, hogy már egy éve is van, amikor ilyen értékesítési megoldással találkoztam a magyar piacon.

Egyébként Sándor internetes jelenlétét több-kevesebb kihagyásokkal követtem az elmúlt 5-6 évben. Már jó pár éve annak is, amikor egy ugyanilyen kérdezz-felelek demó verziót mutatott be és ennek az előnyeiről beszélt. Ha akkor vezette volna be, akkor tényleg nagyon forradalmi és újdonság lett volna. Most már csak a ti repertoárotokban számít újdonságnak.

Egyébként jó és gratulálok az egész felcsigázó kampányhoz is! :)

Varga Ákos

Péntek, 2009. December 04. 22:12

Csak a felszín látszik...

Kedves Ákos,

Ahogy a felvezetésben is mondtuk, a legnagyobb durranás nem az, ami elsőre látható a DOLOG-ból. A legnagyobb része még nem is látszik, mert vagy azokról a háttérmegoldásokról van szó, amit a vállalkozónak nyújt a dolog, vagy azokról, amiket csak az idő előrehaladtával fog megismerni a látogató, azaz TE.

Úgyhogy pont annyira újdonság, mint amennyire mondtuk, csak még a nagyja nem látszik... :-)

Persze ezekről még sok szó lesz mostanában, szépen lépésről lépésre...

Üdv,
Balázs

Szombat, 2009. December 05. 11:07

Nem látszik, de sejthető

Kedves Balázs,

Össze állt már a kép és sejtem, hogy mi lapul a felszín mögött. Tudnák erről az egészről egy órás kiselőadást tartani :)
Most itt azért nem akarom lelőni a poént, hogy be tudjátok fejezni úgy a kampányotokat, ahogy azt terveztétek. :)
Lényegében a ti forradalmi újdonság a háttérben lapul meg és a MailMaster az alapja. Aki pedig a MailMastert és annak lehetőségeit ismeri az már mindent tud.
Így van Balázs?

Üdv,
Ákos

Szombat, 2009. December 05. 18:41
  

Majdnem így van! ;-)

Jó lenne azt mondani, hogy csak MailMaster kell hozzá, és már kész is vagy, de sajnos ez nem lenne igaz. Viszont tényleg folyamatosan ott van és ott lesz a háttérben...

Amúgy még mi is csak pislogunk, mert ugyan van itt jó pár hibajelzés, szintén van nagyon sok eredmény is. Bizonyos részterületeken pedig jóval felülmúlta a várakozásainkat...

...de tényleg sok szó lesz még erről, csak előbb ki kell értékelni ezt a rengeteg adatot...

Üdv,
Balázs

Hétfő, 2009. December 07. 8:08

Egy kicsit lefagyasztotta a gépemet....

és újraindítással tudtam csak ide visszatérni.
A videó egy idő után nem látszott, néha hallottam Sanyi beszédét, de akkor pl. egymás után elmondta mindegyik verziót.
Lehet, hogy az én internetemmel van a baj, én is regisztráltam, kezdetben - ha szakadozva is, de - látható volt. Én is regisztráltam, s élveztem azt a megoldást, amit kezdetektől fogva várok Sanyitól, mert tőle láttam egy előadásán ezt a példát. Szuper!
Most újra kell regisztrálni, ha végig akarom hallgatni az anyagot?

Üdv.:
Éva

Péntek, 2009. December 04. 22:13

Délután már sikerült végignézni

Szuper!
Ha egy ilyen megoldásnak a kulcsaihoz is hozzájuttattok, akkor az már egyszerűen Havai!
Erre várok már legalább két éve, amióta láttam egy fórumon Sanyi előadását (nem tudtam, hogy pizsamaparti), s erre egy évvel ezelőtt rákérdeztem az általuk szervezett konferencián, hogy én azóta is ebben a megoldásban gondolkodom, hát most előjöttek a farbával!:)
Ez pedig egyértelműen azt jelenti, hogy a jó dolgokra fogékony vagyok - kérek egy kis vállveregetést!:)
Amin még javítanom kell az az, hogy Sanyi ne forduljon el, amikor én is "elfordulva-szemlesütve" adom a "komolytalan" árajánlatomat.
Biztos erre is lesz jó megoldás.
Üdv.:
Éva

Szombat, 2009. December 05. 22:16

Talán segíthet másoknak is

A technikai problémákkal sajnos rendkívül hosszasan kellett küzdenem, de javatokra legyen mondva: nem adtam fel. Pedig 2 óra lett a 25 percből…

Rajtam végül az segített (és ezért remélem, hogy segíthetek vele másoknak is, akiknek így eleve nem lesz időveszteségük), hogy az IE helyett, a Mozilla Firefox böngészőben néztem végig.

Köszönöm, a technikai megoldások mellett Sándor előadói és értékesítői kvalitásai is erőteljes szerepet kaptak.

Bravó!

Barátsággal,

Papp Zoltán

Péntek, 2009. December 04. 23:13

Zseniális

Kedves Sándor,

ne hallgass a kétkedőkre - egy zseniális anyagot raktatok össze!

Teljesen meglepődtem, hogy egyáltalán van olyan, aki nem áradozik a hozzászólásában - egyszerűen nem tudom még mindig eléggé alulbecsülni a magyar mentalitást...

Akinek nincs gyors nete - attól még nem a DOLOG rossz, tessék váltani. Nekem tökéletesen lefutott.

A hasonló hozzászólások, hogy pl. ez nem újdonság, stb: biztos neki 6 ilyen rendszere fut párhuzamosan... Komolyan... Pont annyira felháborítanak a "fikázások", mint amennyire lenyűgözött a DOLOG (bár ettől jobb neve is lehetne és a felvezető videó sem eléggé inspiráló ahhoz képest, hogy mi vár a túloldalon. Én csak szakmai kíváncsiságból kattintottam rá, de ha tudtam volna, hogy mit rejt a DOLOG, még egy kicsit se haboztam volna.)

Baráti üdvözlettel:

Szász Mátyás

Szombat, 2009. December 05. 1:04
  

Remek, úgy látom a hozzászólás sem megy el...

Szombat, 2009. December 05. 1:29

firefox böngészőben néztem

Na, akkor még egyszer.

Egy órányi beszélgetés után Sándorral, a tovább gomb annál a résznél, hogy melyik termékek vannak meg, nem vitt tovább... ki kellett kapcsolnom...

Sajnálom...

üdv, TD

Szombat, 2009. December 05. 1:31

Végig megy ez

A videó valójában végig megy, ha az embernek megfelelően erős gépe van hozzá.

Az egyik problémát az jelenti, hogy a memóriahasználat pillanatok alatt felugrik 500 Mb fölé, teljesen függetlenül attól, hogy Internet Explorert, vagy Firefoxot használ az ember.

Plusz még Flash hibaüzenetek is előjönnek, ha csak egy leheletnyivel is régebbi lejátszót használunk, mint az aktuálisan legfrissebb.

És akkor a processzorhasználatról még nem is beszéltem. A magam 4 Gb memóriájával és a 260 Mhz-cel az alap órajel (2400 Mhz) fölé húzott 64 bites 3800+ processzorommal is csodálkoztam, hogy miként bírja a gép a rá nehezedő terhelést. Ez bizony nagyon erősen a használhatóság rovására ment.
Tudom, hogy már ez is erősen elavult gép, de azért NEM ENNYIRE. :)

Ezen kívül akadnak még konkrét programozási hibák is, melyeket jeleztem a hibabejelentő űrlapon a készítőknek.

Maga az alapötlet kiváló, de a technikai megvalósításon még erősen dolgozni kell, ugyanis szerintem nem nagyon tudhat elfogadható konverziót produkálni egy olyan megoldás, melynek a használatához az átlagos internetező számítógépe édeskevés.

Szombat, 2009. December 05. 3:08

Néhány tanács

Ha azt feltételezzük, hogy nincsenek jelen a most még tapasztalható hibák, akkor az alábbi jó szándékú tanácsokkal tudnék szolgálni:

A videó lehetne jobb minőségű. Manapság, a 2000-es évek legvégén egy ekkora videó-ablaknál az ember legalább a YouTube alap HD minőségét várná el. Ha a lassabb kapcsolattal rendelkezőkre gondoltatok a minőség megválasztásakor, akkor is jól jöhetett volna egy olyan űrlap, ahol Schlingloff úr megkérdezi tőlünk, hogy tudjuk-e, milyen gyors az Internetünk, és ha kellően gyors (min. 10 Mbit) sebességet állítunk be, akkor onnantól minden további rész jobb minőségben jelenne meg.

Lehet továbbá, hogy ez tudatos, de számomra akkor is zavaró, hogy semmilyen módon nem lehet félbeszakítani a lejátszást, amíg az ember kimegy főzni egy csésze teát. Ha ennyire nincs kezünkben az irányítás, az inkább a kényszer érzésével tölt el, ami elég frusztráló.

Egyébként remek lesz ez, ha még dolgozik rajta egy adagot a technikai csapat.

Szombat, 2009. December 05. 3:23
  

Én pontosan egy ilyen rendszerre gondoltam, amikor a személyességről volt szó.

Nálam is akadt a videó, de ez viszonylag könnyen megoldható: a videó méretét kell optimalizálni, és itt most nem a videó teljes méretére gondolok, hanem a renderelésnél megadott bitrátára: a másodpercenként átfolyó adatmennyiségre.

A képernyő méretét kellene csökkenteni és így kevesebb adatmennyiséggel is jó képminőséget lehet elérni, a mostaninál is jobbat - és nem fog leakadni a rendszer sem.

Nem tudom, mennyire lesz hatékony ez a rendszer, sokat kell tesztelni. Azért ebben az elgondolásban nem állja meg a helyét az az alapelv, hogy a lehető legegyszerűbbé kell tenni az információ elérését: sokszor kell dönteni és kattintani, könnyű az elkalandozási lehetőség, unalmassá válhat a dolog stb.

Meglátjuk.

oliveR

U.I.: Ma már a videókészítés nem lehet akadály senkinél sem!

Szombat, 2009. December 05. 3:32
  

Sziasztok!

Bár az elképzelést jónak találom a kivitelezés és a használhatóság rendkívül nehézkesre sikeredett.
Többször nekifutottam, különböző okoknál fogva de minden esetben elakadt a videó, sehogy nem tudtam eljutni a végére.
Nekem problémát okozott az is, hogy az egész figyelmemet maradéktalanul és megállíthatatlanul követeli a módszer. Ez nem nagyon tetszik, gyakorlatilag egyszer sem tudtam végighallgatni az egyes részeket.
Az hogy én mindent kizárjak az életemből és egy általam ismeretlen ideig mintegy "fekete szobában" csak rátok figyeljek, ahhoz bizony jelentős elkötelezettség kell. (Nálam egyébként felétek az átlagnál nagyobb az elkötelezettség - de mégsem ment) Az interaktivitás csak viszonylagosan ujdonság (nem egy weboldal "ügyfélszolgálata" így működik) ezért azt gondolom és remélem, hogy ezen továbbléptek. Kiváncsian várom a fejleményeket és drukkolok nektek és persze ezzel magunknak is.

Üdv!
Tibor

ui. Egy egyszerű "pause" gomb beiktatása máris növelné a komfortérzetemet

Szombat, 2009. December 05. 9:15

Hajjaj

A fenti postokat elolvasva, már nem csapkodom az asztalt, mert nekem se futott le a video. Lehet, hogy ez a forradalmi értékesítési rendszer 100%-os eladást produkál, de nem jutok messzire, ha a nézők 80%-a végig se tudja nézni. Azaz, forradalmi, de ez tényleg még nincs kész. Kár érte, jó is lehetett volna.

Szombat, 2009. December 05. 9:36

A dolog

Sziasztok!
Érdeklődéssel figyeltem a bevezető kampányt (bár nem voltam rákattanva, mint drogos a cuccra)
A fent többen bővebben kifejtették a problémákat , ezért ezzel nem is bajlódnék.
Az alapötlet maga jó, de a kivitelezés a magatok által vallott elvekkel is ütközik .
Amennyiben tisztában voltatok a megnézéshez szükséges komoly technikai háttérrel , akkor rosszul fókuszáltatok, ha ez elkerülte a figyelmetek akkor itt a komoly hiba.
Összességében elég szánalmasra sikeredett az egész!
Tőletek azért nem ezt várná az ember, annak ellenére hogy számomra nem ez az első rés a pajzson.
Üdv:Feri
Ui:Viszont roppant tanulságos az eset.

Szombat, 2009. December 05. 9:52

Jó lesz ez, nagyon jó!

Sajnos én sem tudtam végignézni, de amit láttam belőle az lenyűgözött. Szerintem van abban valami, hogy az ellustult embereknek (köztük magam), elég a rövid kérdéseket elolvasnia, a hosszú bekezdéseket pedig csak hallgatni. Nekem tetszik a megoldás, de én is fontosnak tartom, hogy bárki meg tudja nézni. Tökéletesen üzembiztosnak kell lennie lassabb gépeken és lassabb internettel is, különben semmit sem ér, szemben a megjelenítési nehézséget soha nem okozó írott szöveggel. Talán a mostani verziót is tudja már használni valaki, akinek a célcsoportja olyan, hogy rendelkezik a megfelelő technikai háttérrel.

Az ötlet nagyon jó és van jövője, mert lusták vagyunk olvasni, és könnyebben elfogadunk egy kedves személytől, aki beszél hozzánk, mint egy szövegírótól akiről legfeljebb egy fotót látunk (ha egyáltalán ő írta a szöveget).

Szívesen megpróbálkoznék a Dologgal, de még technikailag nem alkalmas, talán később...

Péter

Szombat, 2009. December 05. 10:38
  

Gondolom, tudtátok, hogy van még mit javítani. Ezért az elég feltünően elhelyezett béta verzió
Én 2x akadtam el:

  • ahol át lehetett ugorni a "szakmai tanácsadást"
  • és az ajánlatnál
  • Most nekifutok harmadszorra, mert érdekel!

    Szombat, 2009. December 05. 10:40
      

    Köszi Éva!

    Hát igen, ez béta. Hiába tesztelünk tucat gépen, egyszer csak ki kell engedni az "utcára", és sok száz gépen futtatni...

    Ha nem mobil a neted, akkor érdemes üríteni a cache-t, különben másodszor is a félig letöltött videók fognak lejátszódni.

    Ha mobil a net, akkor majdnem mindegy, ha el akar akadni, akkor elakad. (Nekem egyébként mobil nettel Bp. II. kerület több pontján is hibátlan... 25 km-re északra használhatatlan...)

    Üdv,
    Balázs

    Szombat, 2009. December 05. 11:29

    jövő

    Szerintem ezzel most nagyon mellényúltak a készítők mert 20 hozzászólásból 17 olyan hogy nem megy, lassú, szaggat, nem olyan, nem forradalmi.

    Ezt meglehet csinálni úgy hogy YouTube ra feltöltöm a videókat utána beillesztem (embed) egy- egy weboldal lapba őket és linkekkel lehet közlekedni a videók közt ráadásul abba bele lehet tekerni vissza lehet menni vagy lehet pause-t nyomni.

    Azt pedig nem értem ha mondjuk nekem ilyen " DOLOG " weboldalam van akkor az hogyan növeli meg a hírlevelek megnyitási arányát.

    Agyon van bonyolítva ez az egész. Egy átlag kis és középvállalkozó az nem feltétlen Fotogén vagy nem tudom hogy írjam Videogén. Most szinészeket béreljen föl vagy mit csináljon. Rendkivül nagy gyakorlat kell ahhoz hogy egy ilyen videó sorozat ne valami otthoni szerencsétlenkedésnek tünjön.

    Valaki írta hogy ha nem megy jól a videó vegyen magának gyors netet. Majd amikor az ügyfelednek akiből vásárló lehet nem megy írd neki is ezt.

    A mai átlagos technikai színvonal nem teszi lehetővé ilyen rendszerek elterjedt használatát. Talán 5 év múlva.

    Még egy nagyon fontos dolog a kereső optimalizálást nem lehet ezzel a módszerrel végrehajtani. A google csak weboldal szövegeket lát videók szövegeiben nem tud keresni.

    Szombat, 2009. December 05. 10:44

    Ez egy nagyon felületes első

    "Szerintem ezzel most nagyon mellényúltak a készítők mert 20 hozzászólásból 17 olyan hogy nem megy, lassú, szaggat, nem olyan, nem forradalmi."

    Itt a MERT szó egy hatalmas tévedés. Egy nagyon felületes első ránézésre történő véleményalkotás.

    Először is egy blog kommentjei nem reprezentatív felmérési adatok. Sem itt, sem máshol.

    Én látom azt is, hogy hány száz ember ment végig eredményesen, hányan tettek nekünk ajánlatot, hányat tudtunk elfogadni, stb., szóval az eredmények a teljes kép birtokában nagyon is biztatóak. Ezt a blog olvasója nem látja, csak azt a 17 technikai visszajelzést, ami a hibákról szól.

    A legtöbb marketinges blogger itt szúrja el egyébként, hogy azt hiszi, hogy a kommentek = a többség véleménye. Hát nem! A kommentek nagyon fontos egyedi visszajelzések, de belőlük nem lehet interpolálással eljutni a "közvéleményhez". Többször csináltunk már véleménykutatást teljes listán, és az eredmény soha, még csak köszönő viszonyban sem volt azzal, amire a kommentekből lehetett volna következtetni...

    Ez azt jelenti, hogy a komment "nem jó", vagy nem fontos? Távolról sem! Fontos, és mindegyikkel foglalkozunk is - és Önnek is ezt érdemes tennie a blogjában.

    DE a teljes képet nem lehet a kommentek alapján megalkotni. Ez nagyon fontos!

    Üdv,
    Balázs

    Szombat, 2009. December 05. 11:19
      

    A YouTube beillesztés amúgy jó ötlet lenne, csak két probléma van vele.

    1) Ha nyilvános videót készítesz, akkor bárki megtekintheti az összeset a YouTube oldalán, az pedig nagyon szerencsétlen megoldás.
    2) Ha priváttá teszed a videót, akkor viszont nem lehet weboldalra beilleszteni.

    A megoldás a GooTube FLV Retriever nevű weblap lehet. Ez elkészíti a YouTube videók közvetlen FLV és jobb minőségű mp4 (HQ minőségű) letöltési hivatkozásait.

    Ezt innentől bármilyen megoldásban fel lehet használni. A YouTube lejátszójával persze továbbra sem lehet megjeleníteni őket a saját weblapodon, de a Flash alkalmazásodból, vagy bármely weboldalról például a JW Player segítségével minden gond nélkül.

    És akkor ezeknek a lejátszása biztos nem akaszt meg egy átlagos gépet, vagyis nem merülnek fel az olyan, kódolásból fakadó gondok, mint amilyeneket alant oliveR is megemlített.

    A YouTube ugyanis 100%, hogy profin kódol. :) Ráadásul ingyen van, nem neked rabolja a tárhelyedet és a sávszélességedet.

    Szombat, 2009. December 05. 14:12
      

    Hűűű, ha tudnátok, hogy mi minden nem működne a rendszerben, ha ehhez hasonló módszert alkalmaznánk... :-)

    ...viszont semmi nem titok, a maga idejében szó lesz róla...

    Addig is megoldjuk másképpen :-)

    (Amúgy a videók a kliensen akadnak össze, tehát ez a jelenség NEM múlik a kiszolgálón. De ezt is meg fogjuk oldani, csak még kísérletezni kell vele...)

    Üdv,
    Balázs

    Szombat, 2009. December 05. 14:24
      

    Miért kéne a videót egy megsztóról beilleszteni? Minden flash videót egy lejátszó játszk le, egy swf fájl. Az összes videó mehet saját szerverről vagy akár az Amazon S3 szerveréről, ami igen stabil - ismerve az amazont. Ráadásul 1 Gbyte-nyi adat tárolása 32 cent!!! Ugyanennyi a letöltés is, havidíj nélkül.

    A Dolog videóinál hiányzik a lejátszást kontrolláló billentyűzet. A videók nem flv fájlok, hanem valószínűleg swf formátumok. Ezek képesek önmagukban lejászódni. Csak egy adalék: eddig a YouTube is ebben a formátumban kódolta videóit. Mára áttértek modernebb kódolásra, így a videók is szebbek lettek.

    oliveR

    Vasárnap, 2009. December 06. 3:41

    Mint mondták, nem mindenkinek

    ... ha leragadsz annál, hogy nem lehet kereső optimalizálni, meg is érdemled. Ez nem arról szól. Ha leragadsz annál, hogy első megakadásnál kilépsz, meg is érdemled. Ha ezt az egészet képzeled el saját vállalkozásodba, meg is érdemled. Láss egy kicsit mögé... lásd, hogy milyen lehet ez a kommunikáció a Te utazási irodád, vagy "hol vásároljak gazdag nőként" vállalkozásodban, úgy, hogy Te dumálsz a videóban.. annyit, amennyit te akarsz, arról amire a profilodból adódóan szükséged van… ott állítod meg és kérdezel valamit ahol Te akarsz..

    Éld bele kicsit magad abba, amit látsz... Ne azt nézd, hogy a marketingmegoldások koncepciójában ez hogy néz ki, hanem azt, hogy a Tiédben hogyan nézhet ki.

    Igen hozzád beszélek, aki azt mondja 5 perc videózás és két lefagyás után, hogy ez szar lett.. (már bocsánat)

    Megmondom őszintén én először 2 évvel ezelőtt gondoltam egy ilyen, teljesen személyes weboldalra... az ezzel a baj, hogy csak gondoltam, végigfuttattam a fejemben, de nem kezdtem bele a megvalósításba.
    És igen, lehet, hogy van már ehhez hasonló.. igen, lehet, hogy láttunk már hasonlót demóban... de azért én kíváncsi lennék hogy mi van a háttérben.. Komponensekről beszélünk, nem egy kész valamiről, amiben csak a szereplőt és a szöveget kell kicserélnünk..

    Szép7végét mindenkinek.

    u.i.: bocsánat ha kicsit indulatos a komment és hibás, de felidegesített a egy két komment…

    Szombat, 2009. December 05. 11:36

    Segítség kérése

    Technikai segítséget szeretnék kérni.

    Harmadjára futok neki a videónak. Minden funkció működik, amikor a bal oldalon kell választani a válaszok közül.

    Két helyen nem tudok tovább menni, szerintem ezek technikailag azonos típusú "gombok".

    Az egyik: nem tudom a jobb alsó sarokban megjelenő "tanácsadás átugrása" gombot megnyomni. A kurzor átalakul, de kattintás után nem történik semmi. Innen csak azért tudok tovább haladni, mert a videó lemegy és más típusú választással lehet tovább menni.

    A másik: Amikor eljutok odáig, hogy be kell pipálni, hogy milyen termékek vannak meg. Az alsó tovább gombra állással a gomb elszíneződik, de kattintásra nem történik semmi.

    Internetem 4 Mbit le, 1 Mbit fel, a számítógépem biztosan megfelelő. Firefox 3.5.5 -el nézem a videót. Valami szoftver probléma lehet, ha van tippetek, kérek segítséget.

    Köszönöm szépen!

    üdv, TD

    Szombat, 2009. December 05. 12:21

    csatlakozom...

    Ezen a két helyen nekem sem sikerült "átverekednem" magam!
    Várom a segítséget.
    Üdv.
    AÉva

    Szombat, 2009. December 05. 12:37
      

    Köszönjük a precíz hibajelzést - az ilyen leírások segítenek a legtöbbet a továbblépésben!

    Béke veled! ;-)

    Balázs

    Szombat, 2009. December 05. 12:43

    Ha a Holdra mutatok, ne az ujjamat nézd!

    Teljesen egyet értek Róberttel. Kettővel tovább kellene látni annál, hogy most lefagy, vagy nem fagy le.

    Kedves kétkedők! Az első autóban (1890 környékén) hány légzsák volt? Mennyi alatt gyorsult 100-ra, stb...

    Szombat, 2009. December 05. 12:28
      

    Rájöttem közben, hogy ez annak ötlet, akinek van, amit megmozgasson ott, belül...

    Szombat, 2009. December 05. 12:29

    ezt a teóráiát 2 hónappal ezelőtt hallottam először

    Mindazon által, nagyon izgalmas! Kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet az egész!

    Opera alatt meg sem nyikkan, erre azért oda kellene figyelni.

    Szombat, 2009. December 05. 13:25
      

    Melyik Opera? Nekem 10.10-es van, és kiválóan működik.

    Más böngészővel megy?

    B.

    Szombat, 2009. December 05. 13:33

    FirstMarketingSolution 2007

    A Sándor "GT 2007 Pizsamapartiján" angolul már működött az eleje. Már akkor is jónak tartottam a gondolatot, bocsánat "Dolgot" :)
    Azonban Sándor és Balázs sikeresnek tűnnek, jó előadói készséggel rendelkeznek, stb. Sajnos az emberek 90%-a nem ilyen. Én úgy képzelem el az átlagot, miután megnézi a "Dolgot", hogy szomorúan felsóhajt: -De én nem vagyok ilyen. Nekik is kéne valami alternatívát mutatni.
    Mivel csak a felszínt látjuk ezért a technikai megoldásokkal kapcsolatban is csak felszínes lehetek:
    Egy jó demókészítő szoftverrel akár alámondással és szöveggel készítek kis bemutatókat, amibe beimportálható mindenféle kép,videó. Ezekez linkelem, weboldalhoz kötöm és kész vagyok.

    Szombat, 2009. December 05. 14:00

    Hűű, erről még lesz szó...

    Igen, ott volt a pizsamapartin... de "csak" az ötlet és az alapverzió.

    Ahhoz, hogy az ötlet rendesen kidolgozható legyen, nagyon sok technikai akadályt le kellett küzdeni, és nagyon sok munkafolyamatot kellett kifejleszteni (és mint látjuk a sávszélesség még mindig nem elég - bár mint már mondtam, a mobilnettel sem csak a sávszélesség a gond...).

    Legalább 5 olyan nagy kategória van amit megtaláltunk vagy kifejlesztettünk és ötvöztünk, ami nélkül ez az egész gyakorlatilag LEHETETLEN lenne egy nem-multinak!

    A titok az ötlet, a technológia és a munkafolyamatok együttesében van. Ettől válik elérhetővé a vállalkozók sokaságának.

    ...és igen, ahogy egy másik hozzászóló mondta már, ilyet lehetett csinálni már korábban is, de biztos, hogy nem 10 milla alatt, és nem ennyi munkaórával, amivel mi most megcsináltuk. Ráadásul amitől igazán különleges, ami a háttérben van, az még egy "ilyen" rendszerben sem volt benne...

    Szóval még van miről beszélni... :-)

    Üdv,
    Balázs

    Szombat, 2009. December 05. 14:06

    Help!

    Balázs, annyira szeretnék eljutni a végére!
    Beírtam a hibajelzéshez is, hol akadok el: a meglévő termékek bejelölése után nem tudok továbblépni. Minden erőforrás zabálót kikapcsoltam, a gépet újra indítottam (cash ilyenkor már nem zavarhat be).
    A gépem nem egy bajnok, de nem is annyira csotrogány: Pentium IV., 3.00 GHz, 1,00 GB RAM. Az Invitel ADSL meg olyan, amilyen, de nem szokott vele probléma lenni.
    Előre is köszönöm, ha van ötleted!
    Üdv,
    AÉva

    Szombat, 2009. December 05. 14:44

    Sikerült!

    Végre sikerült az ajánlatot megtennem!
    Nem tudom, minek volt köszönhető. Lehet, hogy szombat du. 16 óra környékén nem olyan terhelt az internet.
    Érdemes kiböjtölni! Közben olvastam, és csak rutinosan löködtem tovább azoknál a részeknél, melyeket már hallottam.
    Valószínűleg segített az Outlook és a Norton Internet Security leállítása is.
    Sok sikert mindenkinek, megéri!
    Üdv,
    AÉva

    Szombat, 2009. December 05. 16:22

    Hozzászólás

    A mező tartalma nem nyilvános.
    • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
    • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
    • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

    További információ a formázási lehetőségekről


    Ellenőrző kérdés
    Ezt a kérdést azért tesszük fel, mert szeretnénk tudni, hogy Ön egy emberi lény és nem egy automatizált kommentező szoftver.
    Image CAPTCHA
    Kérjük, írja be milyen karaktereket lát a fenti képen!