A tudás (tanulás) önmagában nem tesz sikeressé! De hogyan tanulja meg alkalmazni a megszerzett tudást?

Az imént majd' negyed órán keresztül kerestem az e-mail boxomban azt a levelet, amely egy kampány részeként pár héttel ezelőtt azt állította, hogy a siker záloga a folyamatos tanulás, és ennek szellemében nem átallotta azt ígérni, hogy "...vegye meg ezt a DVD-t / vegyen rész a szemináriumon...", és már holnaputántól sikeresebb lesz.

Én is tanulás párti vagyok, én is állandóan képzem magam, viszont túl sokak kudarcáért felelős, hogy szó szerint veszik a fenti állítást!

Hogy mit értek ezalatt?

1.) A tanulás csak a siker LEHETŐSÉGÉT hordozza. Márpedig a lehetőség még nem jelent bevételt.

2.) Ahhoz, hogy a lehetőségből bevétel legyen, ALKALMAZNI is kell a tudást. Ez pedig nem mindig, és nem mindenkinek egyszerű. Tehát foglalkozni kell vele.

3.) Csakhogy azt, hogy hogyan kell az elméleti tudást alkalmazni, azt már nagyon is kevesen tanítják. "- Mit beszél kedves Balázs, mit kell azon tanítani?" - mondhatná.

Nos tény, hogy van a vállalkozóknak egy csoportja (a kisebbség), akik annyira talpraesettek, hogy bármilyen új tudáshoz hozzájutnak, azonnal képesek alkalmazni is azt. Ismerek ilyeneket is, és biztos Ön is.

Van azonban egy másik - nagyobb - csoportja a vállalkozóknak, akik szorgalmuk és kitartásuk révén szintén sikeresek - vagy azok lesznek -, azonban ha a megfelelő segítséget megkapják az ALKALMAZÁSHOZ, akkor ez sokkal GYORSABBAN fog megtörténni. 

Miért mondtam mindezt? Mert pont nekik szól a csütörtöki (és a következő keddi alkalommal együtt két részes) Válságmarketing Webkonferencia, amelyre azok jelentkezését várjuk, akik:

  • Saját vállalkozásuk "bőrén" érzik a válság hatásait, és sokszor nem csak az elemekkel, hanem saját magukkal is meg kell küzdeniük az eredményekért.
  • Környezetében olyan vállalkozók vannak, akikre ráillik a fenti leírás.
  • Akik bármilyen sikeresek is, vállalkozásuk fejlődése nem egy folyamatos felfelé ívelő görbét rajzol, hanem időről időre voltak / vannak benne visszaesések.)
  • Akik látják, hogy a sikeres vállalkozáshoz és a nehéz helyzetekkel való megbirkózáshoz nem csak szaktudásra van szükség, hanem sokszor emberként is fejlődnünk kell.
  • Nem csak elméleti tudást szeretnének beszerezni, hanem hajlandóak és képesek gondolkodásmódjukat is csiszolni.

1. Rész: 2009, július 9. csütörtök, 18:00
Erő a nehézségek leküzdéséhez! A válságpszichológia és Gyakorlati alkalmazása

2. Rész: 2009, július 14. kedd, 18:00
A 10 válság idején leggyakrabban elkövetett online marketing hiba, és a rájuk adott megoldások


 

  

Csak egy rövid megjegyzés ehhez a posthoz:
Az angolban a tanulás szóra 2 kifejezés van:
- study
- learn

Az első inkább a befektetett időt jelenti. AZ utóbbi pedig a következőt: ismeretet és készségeket szerezni a tanulásra fordított időn keresztül.

A gond az, hogy itthon az oktatók, tanárok,tanácsadók jó része a tanulás alatt nem az utóbbit értik és -sajnos - az EMBEREK nagy része sem.

És ezért - meggyőződésem, hogy - az oktatási rendszerünk a felelős. A tanácsadóknak MINDIG meg kell tudni mutatni az utat a megvalósításhoz és helyet kell hagyni a kérdéseknek is. Erre jó a blog, a fórum vagy a személyes kérdezési lehetőség felállítása.

Egy szeminárium is inkább impulzust ad sok esetben, de ha a fentieknek helyet ad, akkor sikeres lehet.

Üdv:
oliveR

Vasárnap, 2009. Július 05. 19:15

És megtaláltad az emailt?

Elég sok "kamu" info kering mostanában...
S.S., W.G. és mivel Te is kapcsolatba hozható vagy a Nagy OM csapattal, így Neked is hiszek, csak pont a sok marketing fogás miatt bújik meg az emberekben a kisördög. Én programozó lévén szeretek mindennek a végére járni és nem találtam ilyen bejegyzést sem a fullra newsolt postafiókomban, sem a Google találatok között. Szerettem volna a Kapcsolat formon keresztül írni, de az túl bonyolult egy kérdés beküldéséhez.
1szó mint100: mi is volt ez a hirdetés? A félreértések miatt semmi közöm a reklámozóhoz!
Üdv, Ákos

Vasárnap, 2009. Július 05. 23:42

Gratulálok!

Mindig lenyűgőz, hogy mennyire sikerül bele találnod a dolgok közepébe. Jó érzékre vall.
Bizony a tanulás nem lehet öncélú. A készségek és a képességek, valamint az azokat kiegészítő elméleti tudás felépítésének csak akkor van értelme, ha működő tudást építünk. Olyan tudást, amelyet a hasznukra tudunk fordítani.
Biztosan megfigyelted már, hogy gyakran nem a legjobb tanulókból lesznek a legsikeresebb emberek.
Ennek az egyik oka azokban a képességekben rejlik, amelyeket a gyengébb tanulónak ki kell fejlesztenie ahhoz, hogy érvényesülhessen.
Ha átnézünk a probléma másik oldalára, akkor két problémát látok:
1. A legtöbben nem akarnak tanulni. Szeretnének ugyan, de ilyen, vagy olyan okból nem teszik meg.
2. Az emberek zöme nem tud tanulni.

Ez a kedvenc témám. Hogyan lehet a leg hatékonyabban tanulni? Mit tehet a tanulni vágyó ember annak érdekében, hogy hatékonyan tanuljon, és mit számít a környezet, az ismeret közvetítés metódusa?

Azt tapasztaljuk, hogy a mai világban felértékelődik a gyakorlati tudás szerepe. Elegük van az embereknek a "duma man"-ekből. Ugyanakkor, a legtöbb helyen ismeretek, gyakorlati tudássá soha össze nem álló ismeretek tömegét tanítják. ...

Szóval, jó felé kapizsgálsz.

Hétfő, 2009. Július 06. 9:52

A tanulásról

Csatlakozom a véleményemmel az előttem szólóhoz.
És természetesen hozzád is Balázs.
Én is tanulás párti vagyok. De nagyon megválogatom hogy milyen tananyagot vásárolok meg.
És itt van nagy szerepe egy-egy értékesítésre szánt tananyag előzetes bemutatásának.
Ha a bemutató nem tartalmaz olyan információt, amely alapján eldönthetem, hogy hasznosan tudom-e azt alkalmazni a gyakorlatban, akkor én bizony nem vásárolom meg. Hiába győzködnek a bemutató levélben akár többször is arról, hogy nekem erre szükségem van.
Az a véleményem, hogy tanulni csak úgy érdemes, ha azt alkalmazni is tudom a gyakorlatban, úgy hogy az eredményt is produkáljon a számomra.

Hétfő, 2009. Július 06. 12:34

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről


Ellenőrző kérdés
Ezt a kérdést azért tesszük fel, mert szeretnénk tudni, hogy Ön egy emberi lény és nem egy automatizált kommentező szoftver.
Image CAPTCHA
Kérjük, írja be milyen karaktereket lát a fenti képen!