Boldog Új Évet Kívánok helyett....

Mi a csodán múlik, hogy milyen lesz a 2009-es éve?

Min múlik, hogy már márciusra látszani fog, hogy ez az év jobb lesz, mint minden eddigi? Vagy min múlik, hogy azt fogja látni márciusban (már ha egyáltalán bele mer majd gondolni), hogy "...hát, elhatározások ide, nagy döntések oda, sajna ezt is elizéltem..."? (Ha volt már olyan éve, amikor az utóbbi megállapítást volt kénytelen megtenni, ha pontosan emlékszik arra a gyomorszorító érzésre, amikor el kell ismernie, hogy ismét nem sikerült betartania az újévi fogadalmakat, akkor kérem mindenképpen olvasson tovább!)

Nem kell aggódnia, nem én fogom megmondani a siker titkát, és nem én fogom megtanítani Önt a "tutira" sem, viszont mivel az online marketing sikere talán sok más szakmánál nagyobb mértékben megkívánja az önképzést, egy sablonos újévi kívánság helyett hadd mutassak Önnek egy igazi kincset!

Mániákus önképzőként már száznál is több könyvet olvastam sikerpszichológia témában, és van kb. fél tucat, amit már szinte a felismerhetetlenségig elhasználtam. A minap azonban egy olyan gyöngyszem akadt a kezembe, amely már régóta ott porosodott a polcomon, de valahogy eddig nem olvastam.

James R. Sherman Csináld című könyvéről, pontosabban annak a hatodik fejezetéről van szó. A könyv valójában hat könyvecske egyben kiadott változata (Bagolyvár Könyvkiadó, 2002), és a szóban forgó fejezet (tehát a hatodik könyv) a "Légy nyerő" címet viseli. Nem valami figyelemfelkeltő cím - talán pont ezért nem is olvastam eddig -, most azonban valahogy levettem a polcról, és a "gyári könyvjelző" éppen ennek a fejezetnek a második oldalánál nyitotta meg a könyvet. Elkezdtem olvasni, és egyszerűen nem tudtam letenni.

Olyan gyakorlatiasan, mégis felemelő módon foglalja össze a fejezet (kb. 20 oldal) a siker összes lényeges alapelvét, ahogyan még nem nagyon láttam! Azonnal el is határoztam, hogy ez az a szellemi táplálék, amely egészen addig ott kell legyen a táskámban, amíg kívülről nem fújom.

A javaslatom az Ön számára pedig nem más, mint hogy jövő hétfőn ebédidőben, vagy hazafelé menet ugorjon be egy könyvesboltba, és mindenképpen olvassa el a könyv ezen fejezetét! Ha pedig osztja a véleményem a fejezetről, akkor Ön is olvassa el mostantól kezdve minden reggel!

Mondjuk márciusig... :-)


 

Boldogabb, Új Évet

Boldogabb, Új Évet Kívánok én is mindenkinek.

Sajna nem olvastam Balázs által ajánlott könyvet, - egyenlőre -, csak ajánlását szeretném kiegészíteni még egy másikkal.
A napokban, (tavaly, :-) ), került elém
Marsha SINETAR : Csináld amit szeretsz és a pénz követni fog. c. könyve. Szintén a Bagolyvár kiadótól.

Sok-sok "tantörténettel" megtüzdelt könyv!És természetesen a legalapvető dologról szól.

Ha azt csinálod, ami tényleg a "szívügyed", akkor soha nem fogsz "dolgozni", csak a hobbidnak élsz majd, és természetesen, a pénz valóban Téged is követn fog.

Szeretettel
András

Péntek, 2009. Január 02. 10:10
  

Teljesen egyetértek, nagyon hasznos ez a könyv. Szerintem arra kell odafigyelni, hogy nem szabad valamiféle hurráoptimizmussal olvasni - csak a címe alapján, mert maga a könyv leírja azt is, hogy milyen veszélyei és hátulütői vannak annak, ha az ember mindent felrúg és elkezdi csinálni azt, amit szeret.

Péntek, 2009. Január 02. 11:51
  

Egy könyv, amiben szájbarágósan le van írva, hogyan tűzz ki célokat: Jack Canfield és Mark Victor Hansen: "Merj Nyerni!"
Boldog új évet és kiemelkedő sikereket kívánok!

Péntek, 2009. Január 02. 11:10

Sajna a bagolyvárnál

Sajna a bagolyvárnál jelenleg nem kapható! Esetleg infó hol lehet elérni?

Péntek, 2009. Január 02. 18:15

Oooops,

Oooops, sajnálom!

Megkérdezem a Doubravszky Gyurit a jövő héten...

B.

Péntek, 2009. Január 02. 23:07

Szervusztok! BÚÉK! Hasonló

Szervusztok!
BÚÉK!
Hasonlóan nagy hatású lehet: Og Mandino: A siker magvai

Péntek, 2009. Január 02. 22:38
  

Sziasztok!

BUÉK!
Timothy Ferris: 4 órás munkahét c. könyve nálam mindent visz e téma körben. A célkitűzés módszere sztem a legjobb....

Szombat, 2009. Január 03. 16:36

Átmenetileg nem kapható!

Átmenetileg nem kapható! Ez már tudjuk mit jelent a hazai viszonyok között, legfeljebb antikváriumokban lehet beszerezni. Hiszem hogy az e-könyvekre szép jövő vár a hagyományos könyvkiadók impotenciájának köszönhetően.

Kedd, 2009. Január 06. 9:50

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről


Ellenőrző kérdés
Ezt a kérdést azért tesszük fel, mert szeretnénk tudni, hogy Ön egy emberi lény és nem egy automatizált kommentező szoftver.
Image CAPTCHA
Kérjük, írja be milyen karaktereket lát a fenti képen!