Innen-onnan szerzett e-mail címek kérdése

Ismét kaptam egy e-mail-t a kéretlen levelekkel kapcsolatban. Először nézzük a levelet, majd a választ!

Tisztelt Internet-Marketing.hu,

Olvasgatom az oldalaikat ... hááát ... mit ne mondjak, jónéhányszor már a homlokomra csaptam, hogy mennyi mindent másképp kellene csinálnom ...
Nagyon sok jó ötletet találtam, ill. inspirált számos cikkük, hogy hol, mit vátoztassak a kommunikációnkban

...

Van egy kérdés, amire viszont nem kaptam választ, és jelenleg ez az, ami leginkább foglalkoztat!
Számos részben olvastam, hogy "óvatosan" bánjunk az e-mail címekkel (spam miatt), hogy kinek mikor, mit, mennyit küldünk ...

A rendszerünkben tárolok kb 1000-1500 db e-mail címet, ami "csak úgy van" ... évek alatt gyűlt össze, "valahonnan", levelezésekből, tanácsadásokból, találkozások névjegyeiből, de hogy pontosan honnan, és mikor ... ????

Nem szeretném úgymond kidobni, viszont, óvaintéseik miatt, nem tiszta lelkiismerettel küldeném el nekik a mostanra kialakult, állítólag teteszetős hírlevelünket, mely kialakításában szerves szerepet játszott az Önök tanácshalmaza ...

Ebben kérném a segítségüket, hogy mit tanácsolnak, mit tegyek ...???
Küldjek e, egy nagyon rövid "engedélykérő" levelet, vagy egy hírlevél tetejébe írjam be ugyanezt, vagy ..????

Köszönettel venném, ha valamilyen kipróbált, vagy működő tanácsot adnának, amely "legálisan" a lehető legtöbb mailcím megmaradást eredményezi ...

Üdvözlettel

aláírás

Én valószínűleg a következőket tenném:

Küldenék egy levelet az adatbázisban szereplő címekre, amelyben engedélyt kérnék a hírlevelem küldésére. A levélben megírnám - őszintén, ahogy fent, a kérdésben is szerepelt -, hogy nem tudom pontosan, hogy az ő e-mail címe pontosan hogyan került hozzánk, de vagy a névjegyét adta oda, vagy tárgyaltunk, stb.

A levélben a MarketingCommando-tól tanult módon - és semmiképpen sem nyomulósan - megpróbálnám "eladni" a hírlevél feliratkozást. A feliratkozásért cserébe természetesen felajánlanék valamilyen - a célpiac számára - hasznos cikket, tanulmányt, letölthető anyagot, stb.

Magát a feliratkozást technikailag úgy oldanám meg, hogy raknék a levélbe egy linket, amelyre ráklikkelve automatikusan aktiválódna a feliratkozás (hiszen nem kell e-mail címet elkérni, mert már megvan), MAJD EZUTÁN további adatok megadására adnék lehetőséget. (Mindezt a MarketingSzoftverek MailMaster e-mail marketing szoftverrel gyerekjáték megoldani.) Így lesznek, akiknek csak az e-mail címe lesz meg, de lesznek olyanok is, akik további adatokat is megadnak.

Természetesen a továbbiakban a weblapon is biztosítanék lehetőséget a hírlevél feliratkozásra (szintén ajándékért cserébe), illetve minden egyes személyes találkozó, tárgyalás, tanácsadás, stb. alkalmával gyűjteném a hírlevél feliratkozókat - persze ezesetben is az ajándék tanulmány ajánlásával.

Fontos: Érdekes és hasznos hírlevelet, tanulmányokat írni nagy elkötelezettséget igénylő feladat, de ha rászánja az időt és energiát, és tanul (nem kopíroz) azoktól, akik a legjobban csinálják, ez lehet az egyik legeredményesebb online marketing eszköze!


 

Ha valaki meghívja ismerősét

Üdv mindenkinek!
A weblapomon van egy olyan szolgáltatás hogy már regisztrált felhasználó meg tud hívni egy ismerőst az oldalra.Ez egy előre elkészített szöveg elküldésével lehetséges.
A kérdés:Spamnek minősül-e ez a levél?
Köszi a válaszért!
http://www.tibay.hu

Csütörtök, 2009. Július 02. 11:29

Tisztelt Uram!

Tisztelt Uram!

Olvasva a cikkét egy-két apróságot szeretnék tudatni Önnel, ami velem már sajnos megtörtént, és éppen ezért szeretném, ha mással nem fordulna elő.

Nos, én is küldtem nemrégiben egy engedélykérő levelet különféle email címekre, amibe a szokásos szöveget raktam be, miszerint "szeretném engedélyt kérni Öntől, hogy erre az email címre a következőkben ismertető anyagot küldhessek."

Egy sorocskát beleraktam, ami a következőképp nézett ki:
"Szolgáltatásainkról és a cégünkrõl bõvebb információt a www.teoldalad.hu oldalon talál. " Ezt tiltja a törvény, miszerint :
Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggõ szolgáltatások egyes kérdéseirõl szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ekertv.) 2006. január 1-jével hatályba lépõ módosítását követõen számos esetben találkozhatunk olyan kéretlen elektronikus hirdetéssel (spam), amely a címzettet arról tájékoztatja, hogy a levél egy engedélykérõ levél, amely az Ekertv. rendelkezéseinek való megfelelés miatt szükséges ahhoz, hogy a küldõ a késõbbiekben jogszerûen küldhessen hirdetést a címzett számára. Ez a gyakorlat a jogszabály téves értelmezésén alapul és maga is jogsértõ!

Továbbá: A hatályos jogszabály szerint az engedélykérõ levelek kéretlen elektronikus hirdetésnek minõsülnek, mivel

kéretlenül érkeznek;
valamely szolgáltatást vagy terméket hirdetnek;
az ilyen levelek esetében sem rendelkezik a küldõ a címzett elõzetes hozzájárulásával .
Az engedélykérõ levelek kimerítik tehát a spam törvényi meghatározását, amely szerint „elektronikus hirdetés: az információs társadalommal összefüggõ szolgáltatás útján tett bármely közlés, amelynek célja, hogy közvetve vagy közvetlenül népszerûsítse a vállalkozást, szervezetet, kereskedelmi, ipari vagy kézmûipari tevékenységet folytató vagy szabályozott szakmát gyakorló személyt, annak áruját, szolgáltatását, tevékenységét, továbbá amely társadalmi cél megvalósításához kapcsolódó tájékoztatást tartalmaz.

Ezzel a levéllel szerettem volna felhívni a figyelmet az email marketing veszélyeiről.

üdvözlettel:
egy olvasó

Szombat, 2006. Október 21. 13:16
  

Engedelmükkel: ez a spam-rendelkezés egy nagy marhaság, amennyiben igaz, hogy: "Az engedélykérõ levelek kimerítik tehát a spam törvényi meghatározását, amely szerint „elektronikus hirdetés: az információs társadalommal összefüggõ szolgáltatás útján tett bármely közlés, amelynek célja, hogy közvetve vagy közvetlenül népszerûsítse a vállalkozást, szervezetet, kereskedelmi, ipari vagy kézmûipari tevékenységet folytató vagy szabályozott szakmát gyakorló személyt, annak áruját, szolgáltatását, tevékenységét, továbbá amely társadalmi cél megvalósításához kapcsolódó tájékoztatást tartalmaz."
Pl. kinek az érdekét sérti, ha én a megyében működő épületasztalosoknak emailben megírom, hogy kitűnő fenyőárut tudnék nekik kedvező áron szállítani? Ugyanezt tenném a hagyományosan postai úton elküldött DM levélben is csak sokkal lassabban, drágábban, és környezetpusztító módon (papírgyártás, pocsékolás!).
Végül is, ugyan mondja már meg valaki, hogyan hirdethet ma Magyarországon bárki a legeredményesebben a jelenleg legkorszerübbnek tekintett eszközzel, az internettel?

Vasárnap, 2007. Május 27. 14:49

Olvasgatom itt a cikkeket,

Olvasgatom itt a cikkeket, és teljesen föl vagyok háborodva. Leirom miért: Nem értem miért olyan nagy bün a spam, mikor sok cég és magán személy tolakodóan, szemtelenül kinálja szolgáltatását és termékét sms-ben vagy éppen megkeres minket telefonon.Ők mikor kérnek tölünk engedélyt, hogy megkereshetnek-e az ajánlataikkal? -(Vagy a postaládákat elárasztó prospektusok!!)- Ez Önök szerint nem zaklatás??Erre miért nem hoznak törvényt??Megmondom: mert ezeket nehezen tudnák utolérni! Ha ez megengedett, akkor számomra megengedett a spam is. Tisztelt törvényhozók!!! Remélem olvassátok!!!Vagy:Ha a telefonos zaklatás olyan természetesen elterjedt, akkor legyen az a Spam Is!Vagy: MOndok mást: Van egy szolgáltató aki csengöhangok letöltésével foglalkozik. Azért, mert neked küld egy sms-t és te azt fogadod, vagyis elolvastad, ezért neked kiszámláz áfásan 480.ft-ot. és ezt megcsinálják egy személynél 6-7 szer. Na erre varrjatok gombot! Ezt az egetverö pofátlanságot kapásból 5 évvel büntetném. Ki kérte azt az sms.-t? Ugy látszik, hogy a "leszedés" mostmár legálisan cégszerüen megengedett???Erre találjatok ki valamilyen paragrafust illetékesek!!!
Ha nem, akkor mindenki a maga törvényei szerint fog eljárni.
Puszi mindenkinek ! Egy realista lázadó!!

Hétfő, 2007. Augusztus 13. 16:05
  

Anonymous, szerintem ugyanaz az sms es a keretlen telefon is mint a spam, mert van ertelme a reklam leveleknek, sms-eknek de ha kerem, ugyanis egy olyan email cimemre amit legtobbnyire csak ismerosok kozott hasznalok, havonta 3000 db spam jon, gmailre, szoval ez itt a gond, a tomenytelen mennyisegu szemet!

Hétfő, 2007. Szeptember 10. 22:29
  

Lehet nem tetszik a jogszabály, de jelenleg ez van, én ezt a levelet szoktam visszaküldeni, ha spamet kapok (én sem értek egyet sokmindennel, mégis be kell tartanom!):
"
Köszönjük, de

1) megsértették ezzel a levéllel az aktuális jogszabályokat
2) amennyiben kapunk még ilyen leveleket Önöktől az NHH-hoz (www.nhh.hu) fordulunk (spam-bejelentes@nhh.hu)
3) vigyázzanak, mert rontják vele a hírnevüket!
4) egyre több cégnél lesznek a levelező rendszerben megjelölve mint spammer (ezentúl nálunk is), azaz később legitim levelet sem tudnak majd nekik küldeni!

Üdvözlettel:
xy
"

Csütörtök, 2007. Szeptember 13. 9:14
  

Spam??? Most nem azert.. - egy csomo jo dolgot kaptam mar az ugynevezett spam-okkal, amit megnezegettem, sot az informaciokat hasznositottam. Egyebkent mar az elejen ki lehet szurni, hogy mit nem akarsz.. - beirod a keresobe a tartalom egy reszet, mondjuk sex, vagy hasonlo, es kidobja a rendszer az ilyen tartalmu leveleket, azonnal tudod torolni, ha akarod.. - ha akarod, akkor meg vegignezed.
Mellesleg... - ugyan hol vannak a szemelyisegi jogok, ha akar moderator, akar szervermester vagy nem tudom en kicsoda belenezhet a levelezesekbe.. - vagy "bekukkol" az IP cimen keresztul, hogy en mit nezegetek eppen az interneten?? Ugyan kinek mi koze hozza?? - vagy az en gepem nem az en gepem?? Egyesek azt is tudjak, mikor allok fel a geptol es megyek pisilni?? Akkor ez micsoda?? Kemkedes?? Vagy????...

Péntek, 2007. Szeptember 14. 8:29

Hello! Az én véleményem

Hello! Az én véleményem az, hogy jó módszerrel ki lehet szűrni azokat akiket érdekel a tevékenységed. Ha valaki publikálja bizonyos helyeken az e-mail címét ne lepődjön meg, ha "spamet" kap. Sokan hivatkoznak arra, hogy ez személyes adat, mégi kiírják közösségi oldalakra stb stb.... A másik meg az, hogy reklám volt, van és lesz is. Kérdés milyen formában... engem nem kérdeznek meg, hogy akarok e gyermekeimnek mutatni erotikus töltöttséggel teli lévő alkohol reklámot a tévében fényes délben a mese közben...ha nem van, vagyis kapom kéretlenül! Rádió dettó. Postaládáról már ne is beszéljünk....Teli szeméttel, csak az én postaládámban benne van évente egy mamutfenyőből kinyerhető papírmennyiség. Én azt mondom az elektronikus reklám nem bűn, persze olyan oldalt reklámozni, ami eleve illegális dologgal foglalkozik nem szerencsés, de itt nem erről van szó. általában a tárgy elolvasásából ki lehet deríteni, hogy érdekel-é vagy sem a dolog, egy kattintás és törölted. Aki viszont irtózik tőle használjon spam szürőt. Élni és élni hagyni!!!!

Szerda, 2007. November 28. 9:37

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről


Ellenőrző kérdés
Ezt a kérdést azért tesszük fel, mert szeretnénk tudni, hogy Ön egy emberi lény és nem egy automatizált kommentező szoftver.
Image CAPTCHA
Kérjük, írja be milyen karaktereket lát a fenti képen!