Megint milyen egyszerű volt...

Újra és újra hatalmas örömet okoz, hogy milyen jó dolgozni a Drupal CMS (tartalomkezelő) rendszerrel! Az alábbiakban egy kis projekt példáján keresztül bemutatom, hogy milyen egyszerű és gazdaságos is a munka ezzel a profi CMS-sel.

Mivel az Internet-Marketing.hu design-ja eddig nem volt nagyon kifinomult, eldöntöttük, hogy kap egy új kabátot az oldal. Ezzel egyidőben az is szükségessé vált, hogy az Internet-Marketing.hu és a MarketingSzoftverek.hu ügyfélszolgálati rendszere közös design-t kapjon, hiszen fontos, hogy a két site KÖZÖS ügyfélszolgáltára belépő látogatót ne zavarja meg a design idegensége.

Az új design-ok kialakításánál fontos volt tehát, hogy az Internet-Marketing.hu design-ja eltérjen a MarketingSzoftrerek.hu design-jától, mégis emlékeztessen a kettő egymásra, az Ügyfélszolgálati rendszer design-ja pedig mindkettő site-ra emlékeztessen.

A két új design ÉS a Drupal sablonok (Drupal terminológiával sminkek) elkészítése összesen kb. 15 munkaórát vett igénybe, ami barátok között is igen kedvező, az átállást pedig a Drupal nagyszerű smink-kezelésének köszönhetően pár óra alatt sikerült elvégezni.

Ehhez persze azt is tudni kell, hogy egy "sima" weboldal esetében ez az átállás nem lett volna több, mint pár perc, itt azonban a sminkek közös ügyfélszolgálati motorhoz való szabványos módon történő hozzákapcsolását is el kellett végezni.

Tanulság honlap tulajdonosoknak: A Drupal-lal nagyon GAZDASÁGOSAN lehet remek weboldalakat készíteni.


 

  

Sziasztok! Nekem is nagyon tetszik a Drupál, sajnos némi gondom volt, mert a készítők csapata közben kicserélődött, de alapvetőwn nagyon tetszik. Tényleg jó a design!

Jó munkát, érdekesek a cikkek!

Péntek, 2006. Július 14. 21:32

Kedves Balázs!

Kedves Balázs!

Nemrég kezdtem a drupalt alkalmazni, és nagyon megtetszett a rengeteg hasznos funkció, és maga a rendszer, azóta én is előnyben részesítem.

Egy dolgot szeretnék kérdezni, az oldalatokon levő Internet marketing cikkek menüvel és almenüvel kapcsolatban. Ezt a drupalba be lehet állítani valahol, vagy valamit le kell tölteni hozzá, esetleg saját fejlesztés? Szenzációsan működik, én is szeretnék több fő témát és ahhoz tartozó cikkeket felvinni de nem jöttem rá ez hogyan működik. A taxonomy-val próbálkoztam, az viszont csak simán egymás alá tette a linkeket. Kérlek segíts, ha nem túl nagy kérés.

Csütörtök, 2006. Augusztus 17. 13:08

Javaslom, hogy aki

Javaslom, hogy aki érdeklődik a téma iránt, az nézze meg a konkurens Joomla rendszert is, nagyon szép, ergonomikus, hasonlóan könnyen kezelhető, igazán kifinomult rendszer, ráadásul magyar nyelvű "support" fórum is elérhető a szerkesztők számára!

További sok sikert!

Csütörtök, 2006. Szeptember 14. 16:52
  

Három év tapasztalat után elmondhatom, hogy a Drupal egy kifinomult, félelmetes rugalmas és skálázható tartalomkezelő rendszer és még annál is több. Mindenkinek ajánlani tudom.

Szombat, 2007. Szeptember 01. 10:51

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről


Ellenőrző kérdés
Ezt a kérdést azért tesszük fel, mert szeretnénk tudni, hogy Ön egy emberi lény és nem egy automatizált kommentező szoftver.
Image CAPTCHA
Kérjük, írja be milyen karaktereket lát a fenti képen!