Professzionális Értékesítési CRM - Új dimenziók az offline értékesítésben (4 újabb videó)

A következő néhány videóban a személyes értékesítés lesz a középpontban - legyen az bolti, üzletkötői, vagy éppen ügyfélszolgálati értékesítés. Bár az eddigi értékesítési koncepciók is mind lehetőséget adtak az online értékesítés összekötésére az offline-nal, de elsősorban arról beszéltünk, hogy valamilyen online folyamat kezdte és többnyire zárta is le az értékesítést.

Most arról fogunk beszélni, amikor a fő hangsúly a személyes értékesítésen van, amikor az első érintés nem online, hanem értékesítési munkatárson keresztül történik, méghozzá boltban, üzletkötőn, vagy egy ügyfélszolgálati megkeresésen keresztül.

Néhány fájó gondolat a személyes értékesítésről - Professzionális Értékesítési CRM/I. (Nagy Önműködősítő 16. rész)

A kiváló értékesítési munkatársak ritkák, mint a fehér holló. Még ha van is egy-két "szupersztár" a csapatunkban, szinte lehetetlen az egész gárdát felhozni az ő szintjükre. Kihívást jelent a növekedés is, hisz amint elértünk az emberi teljesítőképesség mennyiségi határát, csak újabb boltok megnyitásával, illetve további üzletkötők, illetve ügyfélszolgálati munkatársak alkalmazásával léphetünk tovább. Egy további fájó pont a viszonylag nagy fluktuáció. Miután nagy nehezen kiképeztük a csapatunkat, kapnak egy jobb ajánlatot valamelyik konkurensünktől, és az a befektetés, amit tettünk máris valaki másnál kamatozik, és mi… kezdhetjük elölről!
Tovább a videóhoz

A tárgyalás automatizált előkészítése - Professzionális Értékesítési CRM/II. (Nagy Önműködősítő 17. rész)

Egy online rendszer kiválóan alkalmas arra, hogy még tárgyalás előtt felkészítse a jelöltjét, úgymond ellássa olyan mennyiségű és minőségű alapinformációval, hogy mire a személyes találkozásra sor kerül, szinte már csak a megállapodást kelljen megkötni. Egy online rendszer szenvtelen magabiztossággal teheti meg azt, ami még a legprofibb értékesítési szakembereknek sem sikerül mindig, egy átlagosnak pedig szinte lehetetlen, mégpedig, hogy megkérdőjelezhetetlen tekintélyt épít cégének.
Tovább a videóhoz

Hogyan lesz minden tárgyalás igazi "ziccer"? Automatikus ügyfél előminősítés Professzionális Értékesítési CRM/III. (Nagy Önműködősítő 18. rész)

A tárgyalás előkészítése mellett legalább ugyanennyire fontos kategória az ügyféljelöltek előminősítése. Tudni, hogy igazából kivel is üzletelünk, óriási előnyt jelent a tárgyalás előkészítésében, magában a tárgyalásban, de akár arra is lehetőséget ad, hogy eldöntsük, egyáltalán kivel is érdemes személyesen tárgyalni, és kik azok, akikkel kapcsolatban teljesen elegendő, ha automata rendszerünkkel kommunikálunk feléjük.
Hogyan érheti el, hogy TOP üzletkötőinek semmi mással ne kelljen törődniük, mint azzal, hogy a legígéretesebb ügyfelekkel tárgyaljanak, és üzletet kössenek üzlet után?!
Kérem, kattintson az alábbi videóra, és nézze meg Professzionális Értékesítési CRM-ről szóló sorozatunk harmadik részét!
Tovább a videóhoz

Automatikus kifogáskezelés és lezárás, avagy önműködő folyamatok a tárgyalást követően - Professzionális Értékesítési CRM/IV. (Nagy Önműködősítő 19. rész)

Szabadulás a "gumi" ügyektől! - Sok esetben a tárgyalás alkalmával még nem zárható le az üzlet. Ez önmagában nem is jelent problémát. Ami viszont az üzletkötők egyik rémálmává válhat, azok az ígéretes, de lezárhatatlan ügyek, amelyekről utólag kiderül, hogy csak rabolták az idejüket. Ebben a videóban megmutatjuk, hogy miként szabadíthatja meg értékesítőit ezektől a már-már végtelenbe nyúló "gumi" ügyektől anélkül, hogy az esetleg mégiscsak lezárható üzleteket el kellene vesztenie!
Tovább a videóhoz

 

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről


Ellenőrző kérdés
Ezt a kérdést azért tesszük fel, mert szeretnénk tudni, hogy Ön egy emberi lény és nem egy automatizált kommentező szoftver.
Image CAPTCHA
Kérjük, írja be milyen karaktereket lát a fenti képen!