Linkcsere a gyakorlatban

Számos olyan cikk született már a linkcseréről, melyekből kiderült, hogy a linkmarketing az egyik leghatékonyabb online marketing technika, ráadásul még pénzbe sem kerül, csak némi időráfordításba. Arról azonban egyik anyagban sem esik szó, hogy a linkcserét sikeresen végző weboldal tulajdonosa hogyan kezelje a sok viszont linket és hogy egyáltalán miként végezze a linkmarketinget a gyakorlatban. Mai írásunkban erre adunk választ.

 

Ha üzletszerűen üzemelteti honlapját, akkor bizonyára tisztában van vele, hogy bármilyen idegen reklám vagy hivatkozás az oldalán az Ön látogatóiból, azaz a profitjából vihet el egy kis részt. Arról nem is beszélve, hogy egy megfelelően kialakított online értékesítési folyamatban még keresve sem talál olyan pontot, ahova elférne egy oda nem illő link.

A legtöbb honlap tulajdonos éppen ezért kétszer is meggondolja, hogy milyen kimenő linkeket helyez el honlapján és inkább lemond azokról a látogatókról akiket ezzel a módszerrel tudna megszerezni.
Jóllehet pontosan egy üzleti weboldal esetében lenne szükség a linkcsere technika alkalmazására melynek eredményeként Ön rengeteg külső ajánlásra, vagyis bejövő látogatóra tehetne szert.

Mennyit ér egy honlap?

A linkpartnerek viszont linkjeit természetesen minden esetben kötelező kitenni - ha csak nem akarja elveszteni hitelét az online üzleti világban. Azonban tévedés azt hinni, hogy a viszont linket Önnek minden esetben a főoldalra vagy egy értékes aloldalra kell elhelyeznie. Természetesen, ha egy Ön által rendkívül értékesnek tartott partner oldallal köt megállapodást, akkor akár a főoldalra is kiteheti az ajánlást, de ez a ritka kivételek egyike. A profi linkmarketingesek majdnem minden esetben külön létrehoznak olyan oldalakat, ahova elhelyezik a kimenő linkeket.

Ha Ön mégis úgy dönt, hogy a már meglévő tartalmi oldalain helyez el linkeket, akkor fontos tisztában lennie az egyes oldalak értékével mielőtt alkudozni kezd a leendő linkcsere partnerrel. Akárcsak a hagyományos üzleti életben, sajnos az interneten sem mindegy, hogy kivel üzletel és mi a végeredmény, hisz komoly bevételtől és látogatószámtól eshet el egy rossz linkcsere miatt.

Mielőtt megállapodást köt egy partner oldallal, az alábbi tényezőket célszerű megvizsgálnia:

  • Az Ön által képviselt területhez milyen mértékben kapcsolódik a felkeresett oldal témája (ha nagyon különbözik, a kapott link nem lesz hiteles a keresők szemében)
  • A partner oldal általános kinézete
  • A főoldal erőssége - page rank-je
  • Annak az oldalnak a page rank-je ahova az Ön linkje kikerül majd
  • Látogatja-e a honlapot rendszeresen a keresőrobot
  • A honlapon megtalálható kimenő linkek száma (ne legyen túl sok)
  • A főoldalhoz képest milyen mélységben kap helyet a linkje

Ha bármelyik pont esetén bizonytalanságot érez a felkeresett oldallal kapcsolatban, akkor nyugodtan alkudozhat egy jobb helyért a linkje számára, mint amit a honlap tulajdonosa felajánlott.

Helyezze el kimenő linkjeit módszeresen

Ha szeretné elkerülni, hogy honlapja még csak kis mértékben se hasonlítson egy kirakodóvásárra, a legjobb megoldás, ha egy linkgyűjteményt hoz létre weboldalán. Ezzel a módszerrel nem sodorja veszélybe meglévő oldalai kinézetét és értékét, ráadásul a linkcsere is gyorsabban lebonyolítható, mert aki Önnel akar üzletelni azonnal látja majd, hogy hova kerülhet ki a linkje és mennyit fog ott érni.
Sőt! Egy linkgyűjtő oldal megléte esetén akár passzív módon is toborozhatja az üzleti partnereket.

A fent vizsgált szempontokból is kiderül, hogy egy oldal értékét nem annyira a tartalma határozza meg, sokkal inkább az, hogy a keresők mennyire tartják értékesnek. El kell érnie tehát, hogy linkgyűjtő oldalai is magas page rank-űek legyenek, minél kevesebb kimenő linket és minél értékesebb információkat tartalmazzanak.

A legegyszerűbb megoldás, ha olyan könyvtár oldalakat hoz létre, melyek akár a főoldaláról akár valamely más értékes oldaláról érhetőek el. Ha egy új oldal már meglévő értékes oldalakról kap ajánlást, akkor a saját értéke is erősödni fog. Olyan szisztéma szerint építse fel könyvtár oldalait, hogy az oda látogatók valóban értékes információt találjanak egy-egy témában és ne csupán egy halom linket egy kupacban.

Például, ha Ön egy cipőboltot üzemeltet Debrecenben és az interneten is értékesíti termékeit, akkor Önnek érdemes helybéli ruhaüzletekkel, idegenforgalmi oldalakkal stb. linket cserélni.
A viszont linkek elhelyezésére hozzon létre olyan elnevezésű linkgyűjtő oldalakat, mint például "Debreceni divat" vagy "Debrecen nevezetességei".
Így ha valaki Debrecen nevezetességei után kutat, vagy egy ruhát szeretne vásárolni a városban, akkor a linkpartner ruhaboltok vagy utazási irodák honlapján az ajánlások közt látni fogja az Ön cipőboltját is. Ön pedig egy plusz, értékes információt szolgáltat látogatóinak a honlapján, akik ahelyett, hogy kirakodó vásárként értékelnék weboldalát, még hálásak is lesznek a nagyszerű ajánlásokért.

Vegye komolyan a feladatot

Érdemes nyilvántartania mind a már felkeresett partnereket mind a kihelyezésre került linkeket, hogy elkerülje a többszöri megkereséseket. Bizonyára Ön sem örülne neki, ha ugyanaz a weboldal fél éven belül esetleg kétszer-háromszor is megkeresné Önt linkcsere kéréssel, mert nem regisztrálták sehol, hogy már tárgyaltak Önnel.
A kihelyezett linkek helyzetét pedig azért fontos ellenőrizni újra és újra, mert előfordulhat, hogy az Ön tudta nélkül lekerül a link az oldalról, vagy időközben a honlap veszít az értékéből. Ha linkpartnere egy kevésbé értékes helyre teszi át a linkjét, vagy véglegesen leveszi az oldaláról, ez olyan mintha felrúgott volna egy megállapodást. Újra kell tárgyalni a feltételeket vagy végső esetben Önnek is le kell vennie a viszont linket, hogy legalább a kimenő linkjei számát ne szaporítsa, ha már úgysem kap semmit cserébe.

A megfelelően végzett linkcsere tevékenység rendkívüli alaposságot igényel, a partnerek felkeresését pedig olyan komolyan kell venni, mint egy hagyományos üzleti tárgyalást. Azonban, ha nekilát a feladatnak és odafigyeléssel végzi, akkor rengeteg jó minőségű látogatóra tehet szert, úgy hogy egy árva fillérjébe sem kerül.


 

Ezért kell Szlovákiában

Ezért kell Szlovákiában céget alapítani és legalább az adózásról és egyéb problémákról LE VAN A GOND !
üdv:
B.M.P. SLOVAKIA

Vasárnap, 2009. Április 12. 21:24

Jó a weboldal

Néztem a weboldalt.... http://bmpslovakia.sk
Miben csináltátok?

Csütörtök, 2009. Július 09. 21:42

Ez mind szép és jó, de

Ez mind szép és jó, de sajnos ha a blogom akarom beregisztrálni egyes linkcsere oldalakra azok vissautasítják, hiába 3as pagerankom van, azzak jönnek, hogy ingyenes szolgáltatónál vagyok, meg a domain nevem nem egyedi. mit lehet ilyenkor tenni?

Vasárnap, 2008. December 28. 15:01

Értékes írás! A

Értékes írás! A konkurens cégekre mutató kölcsönös link témájához hozzászólva, a megoldás (mivel linkekre leginkább az üzleti weblapoknak van szüksége) hogy releváns, és témában kapcsolódó, de NEM konurens oldalakkal cserélünk linket, így a látogatóink nem lesznek konkurens cégnél vásárlók helyettünk, és még a témába vágó érdekes és informatív honlapokat ajánlottunk nekik.

Hétfő, 2008. Július 22. 0:27
  

Evvel nem értek egyet. A google latent semantic indexáló programja ugye nézi, hogy mennyire releváns a hozzád linkelő honlap, mennyire szakértő az adott témában. Így egy konkurensedtől bejövő minőségi link hatványozottan többet fog érni, mint egy másik témáról szól oldalról jövő link. Lehet, hogy te ezt nem használod ki, viszont a konkurenseid egymás között igen, aminek az lesz az eredménye, hogy ők leszenk a gugli első oldalán, nem te.
De amúgy a fene se ismeri ki a google-t, szóval igazából mindegy is. Nekem van 2 olyan oldalam is, amit csak beregisztráltam meg felraktam rájuk blogot, 2 hónap múlva mindegyikenk 2-es PR-je van 1 db bejövő linkel. Miért? Fogalmam sincs.

Kedd, 2009. Február 03. 19:29

Róbert: Igen, nem érsz

Róbert: Igen, nem érsz vele semmit.

És nekem is lenne 1 kérdésem: szerintetek az alábbi oldalon a google hirdetéseim milyen feltűnőek?

http://informatika.blogol.hu/

A válaszokat kösz előre is.

Szerda, 2007. Október 10. 17:33

Kár, hogy törölted a

Kár, hogy törölted a blogot.

Szombat, 2008. Június 28. 14:26
  

Szerintem jó helyen van! Viszont a karakterkódolással gond van, vagy az oldal UTF-8 vagy a hirdetés!

Hétfő, 2007. November 26. 16:11
  

Egy olyan kérdésem lenne, tehát ha én nem olyan tartalmu weblapokon "hirdetem" magam ahol velem kapcsolatos téma van akkor nem veszi figyelembe a robot? pl : külföldi webdirectorykba feladott hirdetéseim , nem érnek semmit ? ?

Üdv Robi

Péntek, 2007. Február 02. 13:16
  

Az ingatlanok szakszerű üzemeltetése, közös képviselete nagy odafigyelést és szaktudást igényel, legyen szó irodaházról, társasházról vagy több száz albetétet magában foglaló lakóparkról.

Az ingatlankezelés, a közös képviselet és a társasházkezelés olyan összetett és felelősségteljes tevékenység, amely több éves tapasztalattal rendelkező közösképviselők és hozzáértő társasházkezelő emberek nélkül nem működhet zökkenőmentesen.

Vasárnap, 2009. Január 11. 23:52

Külföldi linkgyűjtemény

A külföldi ingyenes linkgyűjtemények tényleg nem nagyon érnek semmit, vannak viszont minőségi fizetett linkgyűjtemények is, mint a Yahoo, ahol az elbírálásért kell fizetni. Ha az ember a jó módszert alkalmazza, akkor viszont a külföldi linkek is nagyon sokat számítanak. Erről bővebben a http://kulfoldilink.hu oldalon...

Kedd, 2010. Május 18. 14:10

Kifelé mutató linkek?

Érdekes a téma! Szerintem a releváns kimenő linkek esetén nem szabad martalékoskodni. Az emberek intelligenciáját nem kell alábecsülni. Ha elhelyezünk weboldalunkon egy releváns linket, az olyan mintha plussz információkhoz juttattuk volna a weboldalunkra látogatót. Pont ezért a látogató sosem fogja elfelejteni weboldalunkat és mindig pozitív véleménnyel lesz iránta. A linkcsere valóban egy jó üzleti modell, de nem szabad a hagyományos értelmében használni. Web marketing munkám során pl. ezzel az Avon oldallal értem el egy - két sikert, s most itt ne a PageRank értékét nézzük.

A linkcserének a modernizált változatát érdemes használni amikor is mi két weboldallal rendelkezünk, s abból csak az egyik fontos számunkra üzleti szempontból a másik pedig inkább azért van, hogy a web marketing munkánkat vigye előre. Nevezzük őket A és B oldalaknak.
Legyen a linkcsere partnerünk oldal C, s ebből máris egy jól működő háromszöget képezhetünk.

"C" oldal fog mutatni "A" oldal felé, majd "C" pedig "B" oldalról kapja meg a felé mutató linket. Ennek köszönhetően a keresőgépek "szemében" úgy fog tűnni minden mintha a két fontos weboldal kapott volna egy - egy önzetlen linket. Kell ennél jobb? ;) Ha "A" és "B" tényleg jól el van szeparálva pl. különböző webszereveken vannak és tényleg semmi közük egymáshoz akkor matematikailag leírhatatlan az összejátszás és ezeket semmilyen formában nem tudják a keresőgépek szankcionálni.

A négyzet elve ugyanez de ott feltételezzük, hogy linkcsere partnerünk is két weboldallal rendelkezik.

Szerintem egy weboldalt igazán előre ez a technika tud vinni. Az elmúlt két év is bebizonyította, hogy a sima linkcserés összejátszásokat a Google úgy honorálta, hogy az addig menő 3 -as meg 4 -es PageRank értékű linkoldalakat a webmesterek legnagyobb bosszúságára leszánkáztatta 0/10 -re. Nagyobb cégek is áldozatául estek ennek . . .

Kedd, 2009. November 24. 15:03

Külföldi linkgyűjtemény?

Sziasztok!

Szuper érdekes az oldal és a kommentek is! Van esetleg közületek valakinek tapasztalata külföldi linképítő céggel? Folyamatosan bombáznak minket a jobbnál jobb ajánlatokkal, meg money payback guarantee, stb... de konkrét mintát egyik helyről sem kaptunk.

Azt látjuk, hogy sok a szélhámos fake és fales PR oldalak tucatjaival, de van vajon megbízható??

Szerda, 2010. Július 14. 12:25

Linkcsere

A kezdet a legnehezebb itt is, mert sok oldal, csak jó page rank-el rendelkező oldallal csinál linkcserét, ami a kezdőknek eléggé megnehezíti a dolgát sajnos...

Szerda, 2010. Április 28. 20:07

linkcsere

Az lenne a kérdésem,vagy kérésem,ha valaki tud olyan oldalt ahol a linkem elhelyezhetem az legyen szíves megirni a pehosz@gmail.com !
viszont linkek is érdekelnek!

Csütörtök, 2010. Február 18. 10:49

Ingynes Linkcsere - Nem kell visszamutató link!!!

Vasárnap, 2010. Február 07. 1:43

Ingyenes Linkcsere!

Abban az esetben, ha valaki szeretne weboldalon linket kihelyezni és nem akar visszamutató linket kirakni saját weboldalára a legjobb megoldás a :
http://linkcsere.info

Vasárnap, 2010. Február 07. 1:42

Link épités

A link építés függ a piaci szegmenstől is. Ahol évtizede erős konkurencia van ott nagyon nehéz és fárasztó munkával lehet csak haladni . Egyébként két különböző weboldal egy webtárhelyen külön domainnal . Az igy is úgy is külön oldalnak számít . nem kell teljesen eltérő hosting.

Szerda, 2010. Január 27. 21:47

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről


Ellenőrző kérdés
Ezt a kérdést azért tesszük fel, mert szeretnénk tudni, hogy Ön egy emberi lény és nem egy automatizált kommentező szoftver.
Image CAPTCHA
Kérjük, írja be milyen karaktereket lát a fenti képen!