Keresőmarketing, keresőoptimalizálás

A keresőmarketing az Internet marketing egyik legspeciálisabb területe, amely rendkívül sokat fejlődött az elmúlt évek során. Egy weboldal népszerűsítéséhez, egyáltalán az életben tartásához, az egyik legfontosabb dolog, hogy a keresőmarketing alapvető szabályaival tisztában legyen a tulajdonos vagy üzemeltető.

Mindenki szeretné, ha oldala, szolgáltatása könnyen megtalálható lenne az interneten. A konkrét céllal érkező látogatók elsőként szabadszavas keresőrendszerekben, katalógusokban keresnek információt.

A keresőmarketing a keresőrendszerekben a legjobb pozícióra való törekvést jelenti. A keresőrendszerek működése egy rendkívül komplex folyamat. Egy weboldal tulajdonosnak így nincs lehetősége kijátszani a keresőrendszereket. Az interneten csak a valóban értékes és tényleges tartalommal rendelkező weboldalaknak adják meg a keresőrendszerek a legjobb helyezéseket.

A keresőrendszerekben elért helyezés mellett talán még fontosabb, hogy tisztában legyünk az általunk célcsoportnak tekintett látogatók szokásaival. Egy-egy kulcsszó, amelyet versenytársaink ritkábban alkalmaznak nekünk aranyat érhet.

Fontos tehát folyamatosan monitorozni a látogatók oldalon való mozgását, egészen olyan részletekig, hogy pl: milyen szóra keresett rá a látogató amikor hozzánk eljutott stb. (Erre a célra egy rendkívül hatékony monitorozó eszközt ajánlunk az érdeklődőknek.)


Miben segíthet Önnek a keresőmarketing?

  • Segít abban, hogy mely katalógusokban érdemes megjelennie oldalával.
  • Segít a keresőrendszerekre optimalizálni Internet oldalait.
  • Segít feltérképezni a potenciális ügyfeleinek keresési szokásait.
  • Segít megtalálni az ön számára legértékesebb kulcsszavakat, amelyek a legtöbb találatot hozzák.

Ha többet szeretne tudni a témáról, böngésszen szakmai cikkeink között.

Amennyiben egy konrét weboldal optimalizálásával kapcsolatos kérdése vagy kérése van, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot!