Az internet-világ hírei

Ebben a rovatban olyan friss híreket és hasznos információkat teszünk közzé, melyek ismerete elengedhetetlen az online vállalkozók számára. Írásaink segítséget nyújtanak az internet számos területén való eligazodásban – legyen az akár a jog, a pénzügyek, a nemzetközi online események, vagy a technika világa.

Kik úszhatják meg az elektronikus bevallást?

HVG.hu

Kétszázezeren ugyan még mindig nem regisztráltak, mégis enyhítettek az elektronikus adóbevallás szigorú szabályain. Közel 400 ezer adózót felmentenek, s egyúttal megszűnik a nullás bevallás a kijelölt adózói kör számára. Mi változik még és hogyan?


hozzászólás | tovább

 

Online tőzsdei kereskedés - Ki tudja meddig húzhatod?

HVG.hu
Az online kereskedés nem mentes a kockázatoktól - néha még egy elütés is súlyos milliókba kerülhet, nem beszélve a téves döntésekről. Ennek ellenére sokan próbálják üres óráikban így megkeresni az aznapi betevőt. Egy pórul járt hobbispekuláns óvatosságra int.


2 hozzászólás | tovább

 

3,5 milliárd forintot már leütöttek

Netpreneur.hu
Magyarország vezető online aukciós piacterén, a Vatera.hu-n, 3,5 milliárd forintot költött el a 215.000 felhasználó 2006-ban. Jelenleg közel 370.000 különböző aukcióra lehet licitálni és óránként 500.000 forintot költenek el a Vatera.hu-n.


hozzászólás | tovább

 

Egyre fontosabb célcsoport a kkv-k

Netpreneur.hu
Tatár Attila, a BankWeb.hu vezetője szerint hosszú távon a bankok számára egyre fontosabb célcsoport lesz a kisvállalkozói, továbbá jelentős fejlesztési források fognak bekerülni az országba.


1 hozzászólás | tovább

 

Gyakran Ismételt Kifogások

Netpreneur.hu
Ha megkérdeznénk egy vállalkozót, hogy készít-e stratégiai tervet, alighanem elsőként gondolkodás nélkül azt válaszolná kérdésünkre, hogy erre nincs ideje. Bár gyakori indok, ez nem más, mint egyszeű kifogás.


hozzászólás | tovább

 

"Tegyük láthatóvá a helyes dolgokat" - Internetes cégek összefogása az életminőség javítására

Budapest, 2006. július 03. - Közép-Európa egyik legnagyobb célzott online reklámértékesítője, az ETARGET partnerhálózata közreműködésével a piacon egyedülálló módon igyekszik támogatni a közhasznú, életminőség javulásáért létrejött nem állami-, de non-profit szervezeteket, hitegyleteket és civil szervezeteket.


hozzászólás | tovább

 

Megéri a pénzét az online hirdetés?

Mitől függ az online eszközök hatékonysága, s mikor melyiket célszerű használni? Megéri interneten hirdetni? A Háló ezekre a kérdésekre kereste a választ.


3 hozzászólás | tovább

 

Kiket és miért fenyeget a félmilliós APEH-bírság?

Néhány napja járt le az elektronikus adóbevallások beadásával kapcsolatos moratórium, de az adóhivatal legfrissebb adatai szerint mintegy 2900 kötelezett még mindig nem regisztrálta cégét. Rájuk a jogszabály értelmében 500 ezer forintos bírságot szabhatnak ki, ha nem tudják igazolni mulasztásuk okát. Ugyanez vonatkozik az újonnan alakult vállalkozásokra is, ha az alapítástól számított 8 napon belül nem tesznek eleget kötelezettségüknek. A hvg.hu a regisztrációk elmaradására kereste a magyarázatot.


hozzászólás | tovább

 

Informatikai kilátások - Még keskeny a széles sáv

Általános informatikai célkitűzések szinte minden jelentősebb magyar párt programjában szerepeltek - a Fidesz kivételével. Elválik, mennyi ereje marad a hivatalba lépő új kormánynak az informatikára vonatkozó ígéretek teljesítésére.


hozzászólás | tovább

 

Banki tippek vállalkozóknak

A pénzintézetek ma már igen széleskörű online szolgáltatásokat kínálnak, s az ügyfelek közel egynegyede él az elektronikus csatornák nyújtotta kényelemmel, illetve kihasználja az alacsonyabb költségeket. Nem véletlen tehát, hogy az utóbbi két évben csaknem megháromszorozódott a modemes vagy internet alapú bankolást választó cégek száma. Hogy miért, s melyik bankot érdemes választani, kiderül az alábbi cikkből.


1 hozzászólás | tovább

 

Tartalom átvétel