Legszívesebben tegnap este hazamentem volna a GT-ről...

Egészen elképesztő volt a tegnapi nap a Gazdag Tanácsadó konferencián! Az utolsó előadás után legszívesebben összepakoltam volna a cókmókomat, és hatalmas elégedett mosollyal az ábrázatomon hazaindultam volna megvalósítani, amiket tanultam.

Hiszen amiért fizettem, már megkaptam kamatostul, de nem Lúdas Matyi módjára, hanem úgy igazán, Wolf Gáborosan.

Miért írom le mindezt? Nagyon egyszerű: amiért egy blog-író blogot ír. Csak úgy. Azért, hogy elmondjam az élményem a világnak. Nincs benne az ég világon semmilyen marketing vagy PR érdek, hacsak az nem, hogy ezzel szeretnék köszönetet mondani a Gábornak azért, hogy itt lehetek, azért, hogy a vállára vette ezt az iparágat (mármint itthon), és nekiindult vele az emelkedőnek.

De ha már PR-ról van szó. Azt hiszem végre tegnap megértettem Fülöp Zoli "elsőbálozó" ám mégis zseniális előadásából, hogy mi a PR, azaz, hogy mi lehet a PR egy mai magyar KKV-nek a mindennapi gyakorlatban.

Gábor a szokásos higgadt és összeszedett módon kifésülte a kócokat az Infotermék biznisszel kapcsolatos gondolataimból, de a nap legnagyobb AHA élményét Haraszti Misi előadása adta, amelyben a legnagyobb AHA gondolat az volt, hogy "ez a Haraszti Misi k..&@#..vára zseniális (és emellett őrült jó a humora)". Egy hatalmas élő példája annak, amit még februárban John Carltontól hallottam a tanácsadás eszenciájáról, arról, hogy "...as a consultant you are the adult in the room..." ("...tanácsadóként te vagy a felnőtt a szobában...").

Misi nem csak zseniális példája ennek a mondatnak, de részletesen be is mutatta, hogy mi mindent jelent ez a mondat a gyakorlatban! Rákvörösre csapkodtam a homlokomat, az ujjaim meg izomlázban égnek a sok jegyzeteléstől!

És bizony Misi előadása volt az a pont, amikor azt éreztem, hogy ha ebből akárcsak egy mondat is kimegy a fejemből, akkor nekem végem! Úgyhogy ezért jutott eszembe, hogy talán haza kéne menni, hiszen ha csak ezt megvalósítom a MarketingSzoftverekben, akkor máris ezerszeresen megtérül a konferencia ára.

Persze végül maradtam, de semmi gond, hétfőig talán kibirom még. Úgyhogy vigyázz hétfő, jövök és megvalósítok!


 

  

Srácok, egymás seggét nyaljátok. Hű, milyen fasza volt WG előadása, hű, milyen faszák CsB szoftverei stb.
Csak azért leírni mindezt, hogy teljen a szerver, nőjön az internet, tök felesleges. Ha meg arra rímel, amit WG írt, hogy milyen balfácánok is a magyar tanácsadók, hogy nem mennek el az ő nagyszerű konferenciájára, akkor egyben szánalmas is.
Ja, persze, ha csak egyetlen mondatocska is elvész, összedől a világ... Öcsi, az Újszövetség megvan a polcunkon kétezer éve, a Tízparancsolat még régebben, és mi mégis ölünk, lopunk, csalunk és hamisan esküdözünk és szeretetlenek vagyunk. És a világ valamiért mégsem dől össze, pedig ezek nagyobb bajok, mint közepesen gyenge tanácsadóként élni.
A mostani válság egyik vaskos tanulsága épp az, hogy a világ mégsem az üzletre és a pénzre épül, és aki erre épít, az akkor is veszíthet, ha maga közvetlenül nem is követ el hibát. Úgyhogy csak figyelj és jegyzetelj, légy sikeres. De ezzel a posztoddal nálam spamlistára kerültél.

Péntek, 2008. Október 17. 10:45

Szívemből szóltál

Szívemből szóltál Balázs! Azt hittem eddig, csak engem irritálnak ezek a túllelkesült blogok, bár a háttér összefonódással tisztában vagyok. A mostani válság valóban megmutatja milyen hazug, hamis rendszer, amit a világ felépített magának és felháborító, hogy a pénzvilág tékozlóit most a maradék népességnek kell kisegítenie, hogy az egész civilizált világrend össze ne dőljön...Sok üzlet és a hangzatos üzleti barátságok, jó üzleti kapcsolatok is sajnos sokszor mohó, vicsorgó embereket jelentenekaz álarc mögött.

Péntek, 2008. Október 17. 12:34
  

tényleg nagyon jó volt a második nap, én ott voltam.

Azt viszont nem értem, miért tetted spamlistára egy poszt miatt, amikor te iratkoztál fel?

iratkozz le ha nem tetszik.

de akkor hogy fogod megkapni az infokat?

Szombat, 2008. Október 18. 22:46

Nem tettem idézőjelbe,

Nem tettem idézőjelbe, hogy "spamlistára", mert nem szoktam minden metafora, hasonlat és megszemélyesítés, átvitt értelmű tartalom és efféle mellé forgalmi rendőrt (vagy épp Halák Lászlót, ha úgy érthetőbb) állítani. Nem is igen hittem, hogy lesz olyan ütődött, aki szó szerint veszi, de arra végképp nem gondoltam, hogy ugyanez az ütődött olyan elvakult is lesz majd, hogy azt hiszi, ezután érdekel bármiféle infó is CsB-tól.
(Elnézést az újbóli bejegyzésért, tényleg eltűntem, mindenkinek minden jót, üdv!)

Hétfő, 2008. Október 20. 13:44

Mondanám, hogy az az

Mondanám, hogy az az ütődött, aki mondja.
De abból annak, aki olvassa, semmi haszna nem lenne.
Ha van infoterméked, és előfizetéses szolgáltatásod,
akkor megérte elmenni.

Haraszti Misi előadása tetszett, Wermer Andrásé szintén.
Fülöp Zoli jókat mondott, csak még nem tud előadni 150 ember előtt, ezért az ő előadása fárasztó volt.

Ha meg nem érdekel ez a blog, akkor minek irogatsz, ezt nem értem. Nem zavar, csak nem értem.

Hétfő, 2008. Október 20. 17:00

Kedves Balázs! Kaptál-e

Kedves Balázs!

Kaptál-e már valaha valakitől olyan ötletet, ami megváltoztatta a gondolkodásodat? Ha nem akkor te valószínűleg abba a csoportba tartozol, aki csak a saját kárán tanul. De ha igen, akkor kérlek ne beszélj így. Én ezektől a "fiúktól" nagyon sokat kaptam. És hogy egy filmből idézzek: nem a "löttyedt buzigolyó" kategória vagyok. Inkább csak felhasználom azt, amit hasznosnak vélek a saját életemre nézve, azokból az ötletekből, amiket tőlük kapok.
Ha nem befogadó típus vagy és ezeket nem tudod beépíteni, hidd el el fog jönni az a nap, amikor sajnálni fogod, hogy mindig csak a saját fejed után mentél.(Ami nem azt jelenti, hogy ne menj utána; csak azokat a dolgokat fogadd meg, amik hasznodra lehetnek.)
A világban lévő válság törvényszerű. Előre meg lehet jósolni, hogy nagy világválságok mindig lesznek, mint ahogyan nagy influenza járványok is. Hogy győztesen kikerülsz ki egy ilyen helyzetből az lehet egyfajta evolúció kérdése. Ezek a "fiúk" abban akarnak segíteni, hogy túléld.
Én csak arra bíztatlak légy befogadó, olvasd el amit írnak és alkalmazd azt, ami hasznodra lehet. Azokat az energiáidat, amiket hasonló bejegyzések írására fordítod, légy olyan kedves a céljaid elérésére mozgósítsd. (ha nincsennek ilyenek, kérlek keress.) A dolgok okait ha magadban keresed sokkal előbbre jutsz, mint ha a világot, a főnöködet, a házastársadat okolnád azokért a dolgokért, amik veled történnek.
Vannak a "fiúk" kommunikációjában olyan részek , amelyek nekem is túlzásnak tűnnek, de ezeket a helyén kezelem és egy két túlzófokért nem fogok leíratkozni, mert sokkal többet kapok. És használom, amiket kapok és működnek.
Az, hogy valaki örül egy új felfedezésnek és a blogján ennek hangot is ad, az szerintem normális, és sokkal inkább respektálható, mintha valamiért sírna.
Ugye ezt te is így gondolod?
Szép napot.

Hétfő, 2008. Október 20. 16:37
  

Sziasztok,

csak egy kósza ötlet a következő GT megvalósítására vagy
ahogy a "nagyok" csinálják...ez az AHA érzés.. hát ezért nem voltunk ott ezen a GT-én... http://marketerscruise.com

Péntek, 2008. Október 17. 11:19

Nem veszitek észre miről

Nem veszitek észre miről szól ez ? Elolvashatsz többszáz bejegyzést, hírlevelet, blogot, stb..., amíg nem fizetsz nem kapsz semmi értékelhető tartalmat !
Ismeritek a könyvet ? : Hogyan legyek milliomos ? Ára 2.000 Ft.
Egy szó : Így. (Add el ezt a könyvet minél több példányban.)
Ma az információnak van értéke. Információ hogy hogyan keress pénzt. Írj egy könyvet ami 300 oldalon nem szól semmiről, reklámozd be hogy aki ezt megvette, mekkora milliomos lett... És hidd el hogy megveszik. 100 ember írja majd hogy dehát nem volt benne semmi ! Rakció ? : 100.000 viszont azt mondja jó, csak ő nem ír róla. Ma a pozitív kritika sokkal ritkább. Néha nincs is ! És ha lenne az se számítana ! A pozitív kritikát az emberek 20%-a hiszi el és veszi komolyan. A negatívat több mint 80% ! Ja és mégegy : Az legtöbb emberek azt hiszi el amit statisztikával alátámasztanak. Az emberek 70%-a ! :)
Üdv. Én azért olvasgatom ezt az oldalt továbbra is :)

Péntek, 2008. Október 17. 17:14
  

Kicsit kemények voltak az előző hozzászólások...
Én is már sok előadáson voltam a szűkebb szakmámon belül, amely nem a marketing...és mindegyikre érdemes volt elmenni...valamit mindig tanultam...valamiről megbizonyosodtam, amiről nem voltam bizonyos, hogy jól csinálok -e...biztosan jó volt WG GT-je is...ha majd egyszer tehetem, akkor szeretnék elmenni...attól függetlenül, ki mit mond róla...és majd akkor megírom a véleményemet róla...
Biznisz a világ...és ezért nem kell haragudni...lehet, hogy ez a nagy válság is egyeseknek jó biznisz...?!?

Szép napot !

Péntek, 2008. Október 17. 18:39

Szerbusz Balázs és

Szerbusz Balázs és Sándor. Köszöntelek benneteket. AMiben segiteni tudnátok az nagyon nehéz dolog.A Sanyi akciojára és a tiedre azért nem jelentkeztem mert a diját nem tudom kifizetni . A másik problémám a honlap és a web oldalak elkészitése nem igazán jött össze nincsolyan segitségem aki megcsinálná nekem .igy ez nincsen.egyedüliként kezdtem el az ingatlan eladásokal foglalkozni Nagyon kezdö vagyok sok mindenben segitségre szorulok.PL weboldal honlap a hirdetések feladása kezelése válaszok .érdeklödök stb.Forgalmak kezelése ügyfelek nyilvántartása Bevételek kiadáok .de ti eztmár tudjátok .egyelöre hiába szeretnék a képzésekre jelentkezni ha nincs miböl kifizetni köszönöm hogy elolvastad ésremélem már a segitségetekkel a legközelebbi képzésen ott lehetek.Puszi Gyöngyi

Szombat, 2008. Október 18. 9:34

Misi előadása nagyon jó

Misi előadása nagyon jó volt. Pont. Hogy Balázsban mi játszódott le azt meg megírta. Mivel ott voltam, szerintem őszinte. Volt miért a fejemhez kapnom nekem is.

Ha nem láthattál egy egyszeri előadást, mert nincs pénzed a jegyre vagy nem kezelted értékén a lehetőséget, esetleg sznob vagy arról az sem előadó, sem a többi néző nem tehet....

"Ne fogadj el olyan embertől tanácsot, aki nem ott van, ahová te el akarsz jutni."

Üdv

Péter

Vasárnap, 2008. Október 19. 7:29
  

Kedves Gyöngyi,
őszinte szeretettel ajánlom neked ezt az alábbi hozzáállást indulási alapként a pénzteremtéshez a tudás megszerzéséhez, azaz hogy el tudjál menni tanfolyamokra, online kurzusokat tudjál igénybe venni:

http://www.gazdagnok.hu/2008/08/06/mi-van-ha-nincs-penzem-a-nok-es-penz-...

(csapó) Ida***

Vasárnap, 2008. Október 19. 10:04
  

Nos, igen
Nyaljátok egymás seggét…
Érdekes megfogalmazása a keresztmarketingnek
Hogy tetszett-e minden? Nem!! Én mint vállalkozó ültem ott, és nem mint leendő tanácsadó palánta. Ezért néhány előadás stílusa, tartalma kissé bántó volt. Ahogy Haraszti druszám a vállalkozóról beszélt, mint egy alapvetően hülye potenciális fejőstehén, az nem tetszett de ezt tekinthetjük stílusbeli nézeteltérésnek. Kicsit bántóbb volt az a szakmai hozzáállás, ahol azt elemezte, hogy egy kölcsön kapott könyvből hogyan csinált 2 hét alatt költséghelyes elemzést. Ezt főiskolai szinten is 2 szemeszter volt, de lehet Ő tud valamit…
Az sem igazán volt szakmai, hogy egy kezdő tanácsadó-vállalkozónak próbáljuk megtanítani azt, hogy majd mit mondjon a cégvezetőnek, amivel majd megmondja a frankót. Nem fogja tudni megmondani!! Amíg nincs egy sikeres (vagy többször már megbukott) saját vállalkozása, addig felesleges tanácsadással foglalkozni. De ez meg legyen az tanácsadó magánügye

DE

ha jól figyeltél (ha egyáltalán ott voltál…) akkor láthattad/hallhattad, hogy a felénk irányuló, saját marketing eszközeikből sem csináltak titkot. Elmondták azokat a módszereket (is) amivel rávették az ott ülő hallgatóságot, hogy ott üljön. Tehát működőképes…
Igen, volt 10 parancsolat is, amit célszerű volna betartani. Nagy örömömre szolgált, hogy hetet-nyolcat ki is pipáltam. A kérdés az, hogy azért a 2-3 tanácsért érdemes volt-e elmenni. Tényleg kérdés???
Számomra a legnagyobb élményt Wermer András előadása volt. Miután irtózom a politikától, magamtól soha nem kerültem volna a hallgatóságába. De itt rá kellett jönnöm, hogy (nem ismerve a politikai elkötelezettségét) a politikával kapcsolatos munkájában is talán fontosabb volt a marketing mint olyan.
A leghasznosabb pedig a Dr. Tóth Andrással és Fülöp Zoltánnal folytatott 30-30 perces konzultáció volt. Azt hiszem ez a két beszélgetés kitermelte számomra a konferencia költségeit.
Szóval: leülhettünk konzultálni 6 olyan emberrel 4 órán keresztül, akiknek kb. 50.000 / óra a konzultációs ideje… Hja persze ahhoz, hogy ez megérje, tudni kell, hogy mi a fenét is akarok kérdezni

Akinek savanyú a szőlő az makkal álmodik??
Vagy vmi ilyesmi

Hétfő, 2008. Október 20. 13:10
  

Bocs, ezt nem hagyhatom szó nélkül. Azt írtad, "akinek savanyú a szőlő...". Nem savanyú, bár nem voltam ott, de nem is terveztem ott lenni.
Az viszont nem állapot (vagyis az, csak elszomorító), hogy a savanyú szőlő hasonlata itt felmerülhet egyáltalán. Egyrészt mert azt sugallja, hogy "vagyunk mi, ezt magunknak anyagilag megengedő, jól menő vállalkozók/tanácsadók, és ti, kívülrekedt senkik, akik nyálcsorgatva vágytok közénk", másrészt azt, hogy "még ha lett is volna rá pénzed, de eszed talán már nem, hogy jókat kérdezz, és ebből profitálj".
Bármelyikre is gondoltál, néhányakat megsérthettél vele. Azért írom én, mert egyrészt a seggnyalást én hoztam fel, másrészt sem egyik, sem másik csoportba nem tartozom (érzésem szerint, és szerencsére), viszont tökre kiakasztott ez az ostoba dicsérgetés. Pedig szeretek dicsérni és dicsérve lenni, és egy résztvevőnek vagy előadónak sem kívánok semmi rosszat. Csupán azt jeleztem volna, hogy CsB jelen bejegyzése túl mélyre sikerült nyelvcsapásnak számít az én értékítéletemben, ezért szépen le is iratkoztam.

Hétfő, 2008. Október 20. 14:09
  

Szomorú, az, hogy ilyen irányba terelődött a vita...de szerintem a Magasságos sem tanítana meg bennünket 4 óra alatt világot teremteni...ne várjátok el WG-től se, hogy több éves szakmai tapasztalatát 4 óra alatt elmeséli majd...
Egy kis leleményességet...egy pár trükköt azért biztosan ellestetek tőlük...és ettől nem is lehet többet elvárni.
Én azért szívesen olvasom tovább ezt az oldalt és WG oldalát is.

További szép napot kívánok !

Hétfő, 2008. Október 20. 17:11
  

Sziasztok!

Én Wolf G. GT konfrerenciájára sajnos nem tudtam (nem volt kedvem $) elmenni, de ehhez a képzéshez nagy reményeket fűzök www.marketingtorta.hu én ott leszek!

Szép napot mindenkinek!

Kriszti
(még kezdő online marketinges)

Csütörtök, 2008. Október 23. 9:27
  

Az internet marketing a leghatékonyab mocer egy vevö sokszorozo erömü és ha készek vagyunk a legujab és leghatékonyab mocereket megtanulni és merjük alkalmazni öket akor csak aktiválni kel a marketing erömüvet ami a nap 24órájá ban makszimumon müködik mer jünk tanulni és alkalmazni azonal a megtanult bomba hatékony stratégiákat..

Csütörtök, 2008. November 06. 7:52

Hozzászólás

A mező tartalma nem nyilvános.
  • A webcímek és email címek automatikusan linkekké alakulnak.
  • Engedélyezett HTML elemek: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • A sorokat és bekezdéseket a rendszer automatikusan felismeri.

További információ a formázási lehetőségekről


Ellenőrző kérdés
Ezt a kérdést azért tesszük fel, mert szeretnénk tudni, hogy Ön egy emberi lény és nem egy automatizált kommentező szoftver.
Image CAPTCHA
Kérjük, írja be milyen karaktereket lát a fenti képen!